ΑρχικήsecurityΤο Google Play Protect προστατεύει την συσκευή σας από malware. Ενεργοποιήστε το!

Το Google Play Protect προστατεύει την συσκευή σας από malware. Ενεργοποιήστε το!

Εξαιτίας της πρόσφατης ευπάθειας του WhatsApp που έδωσε τη δυνατότητα στους hackers να εγκαταστήσουν από απόσταση ένα spyware τόσο σε iOS όσο και σε Android συσκευές, η χρήση του Google Play Protect είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Το WhatsApp έχει ήδη διορθώσει το ελάττωμα, τόσο στον διακομιστή του όσο και μέσω μιας ενημέρωσης για την εφαρμογή. Εάν δεν έχετε ενημερώσει την εφαρμογή WhatsApp αυτήν τη στιγμή, κάντε το αμέσως.

Το ελάττωμα αυτό λειτουργεί ως σημαντική υπενθύμιση για να μην ξεχνάτε να ελέγχετε πάντα την συσκευή σας για κακόβουλες εφαρμογές.

Το Google Play Protect σαρώνει έως και 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να αφαιρέσει τυχόν κακές εφαρμογές. Όταν η Google ξεκίνησε για πρώτη φορά το Play Protect, η εφαρμογή σάρωνε μόνο τα εγκατεστημένα apps από το Play store.

Τώρα, ανιχνεύει κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας, ανεξάρτητα από την πηγή. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το Google Play Protect είναι ενεργοποιημένο, μάθετε πώς να σαρώσετε on demand και να ελέγχετε τις ενημερώσεις της εφαρμογής πριν εγκατασταθούν.

Google Play Protect

Για να δείτε το τελευταίο scan status της Android συσκευής και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Play Protect, μεταβείτε στο Settings > Security. Η πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι το Google Play Protect. Κάντε κλικ. Θα βρείτε μια λίστα με πρόσφατα σαρωμένες εφαρμογές, τυχόν βλαβερές εφαρμογές που βρέθηκαν και τη δυνατότητα σάρωσης της συσκευής σας on demand.

Το Play Protect λογικά θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στη συσκευή σας αλλά καλό είναι να το τσεκάρετε.

Κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής από το Play Store, θα βρείτε το σήμα “Play Protect” κάτω από τη γραμμή προόδου, βεβαιώνοντας ότι η εφαρμογή έχει γίνει “Verified by Play Protect” και είναι ασφαλής για εγκατάσταση.

Αφού σαρωθεί και εγκριθεί μια εφαρμογή για το Play Store, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας hacker δεν θα βρει τρόπο να εισχωρήσει κάτι κακόβουλο σε μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής. Ευτυχώς, όμως, η Google θα σας παρουσιάζει στην κορυφή της ενότητας “Ενημερώσεις” στο Play Store αν τα updates είναι ασφαλείς για λήψη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS