ΑρχικήsecurityHackers έκλεψαν ευαίσθητες πληροφορίες πελατών της NederWoon

Hackers έκλεψαν ευαίσθητες πληροφορίες πελατών της NederWoon

Hackers Μια εταιρεία ενοικίασης σπιτιών, η NederWoon, έπεσε θύμα επίθεσης από hackers. Οι hackers κατάφεραν να μπουν στα συστήματα της εταιρείας και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών.

Οι πληροφορίες, που έχουν κλέψει οι hackers, περιλαμβάνουν τα εξής: όνομα, διεύθυνση σπιτιού, στοιχεία επικοινωνίας, διαβατήριο και ταυτότητα. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά και η χρήση τους από τους hackers μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους κατόχους. Οι απατεώνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας των θυμάτων, για να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή να πάρουν δάνειο.

Η NederWoon, αφού ανακάλυψε την παραβίαση, ειδοποίησε όλους τους πελάτες της και τους συμβούλευσε να είναι προσεκτικοί. Είναι πολύ πιθανό, να λάβουν κάποιο phishing email.

Ακόμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των πελατών που έχουν επηρεαστεί από την επίθεση των hackers.

Η Nederwoon είναι μια αρκετά μεγάλη εταιρεία και διαθέτει οκτώ υποκαταστήματα στην Ολλανδία. Δύο από αυτά βρίσκονται στο Άμστερνταμ και στην Ουτρέχτη. Διαθέτει περίπου 25.000 ακίνητα προς ενοικίαση.

Η Nederwoon δεν είναι η μόνη εταιρεία ενοικίασης κατοικιών, που έχει πέσει θύμα hacking. Τον Μάρτιο, έγινε και μια άλλη επίθεση, στο πρακτορείο Altijd Wonen, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών στοιχείων 49.000 ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγους μόνο μήνες, πραγματοποιήθηκαν δυο μεγάλες επιθέσεις σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Μήπως οι εταιρείες ενοικίασης σπιτιών, είναι ο νέος στόχος των hackers;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS