ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων 5.600 πελατών της εταιρείας Blue Cross του Idaho

Παραβίαση δεδομένων 5.600 πελατών της εταιρείας Blue Cross του Idaho

Blue CrossΆλλη μια διαδικτυακή επίθεση εμφανίζεται στο προσκήνιο και αυτή τη φορά έχει ως θύμα την ασφαλιστική εταιρεία Blue Cross του Idaho. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα ενός μεγάλου αριθμού πελατών. Η Blue Cross έχει αναλάβει τις ασφάλειες υγείας περίπου 560,000 πελατών. Η επίθεση φαίνεται να έχει θέσει σε κίνδυνο τις πληροφορίες περίπου 5,600 πελατών.

Οι πληροφορίες που παραβιάστηκαν, αφορούν κυρίως στα ονόματα των πελατών, ονόματα παρόχων, αριθμούς λογαριασμών, αριθμούς αιτήσεων, κωδικούς για διάφορες διαδικασίες, στοιχεία σχετικά με πληρωμές και άλλα.

Οι ερευνητές της υπόθεσης δήλωσαν ότι το portal της εταιρείας Blue Cross του Idaho παραβιάστηκε στις 21 Μαρτίου. Στόχος της επίθεσης ήταν η απόσπαση χρηματικών ποσών. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σύντομα και το portal ασφαλίστηκε μια μέρα μετά, αφήνοντας τους hackers εκτός.

Δυστυχώς, παραβιάστηκαν αρκετά δεδομένα, αλλά η Blue Cross επιβεβαίωσε ότι δεν πειράχτηκαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί διπλώματος οδήγησης, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών και πληροφορίες, που αφορούσαν ιατρικές διαγνώσεις.

Από τη στιγμή που η εταιρεία αντιλήφθηκε το θέμα, ανέφερε το περιστατικό στο FBI. Μάλιστα ξεκίνησε και η ίδια μια εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει σε τι βαθμό έχουν επηρεαστεί τα δεδομένα και για να βοηθήσει τις έρευνες των ειδικών.

Φυσικά, η εταιρεία επικοινώνησε με όλα τα μέλη που επηρεάστηκαν, για να τους ενημερώσει για την κατάσταση και έλαβε extra μέτρα προστασίας για την προστασία της ταυτότητας των πελατών της.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα των πελατών μας και δεσμευόμαστε να φροντίσουμε για την ασφάλεια των δεδομένων των μελών μας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Blue Cross, κ. Paul Zurlo.

Δήλωσε ακόμα ότι δεν έχουν εντοπίσει να γίνεται χρήση των παραβιασμένων δεδομένων σε παράνομες δραστηριότητες.

Η εταιρεία ζητά από τους πελάτες της να είναι και εκείνοι προσεκτικοί και να επικοινωνούν αμέσως με την εταιρεία αν εντοπίζουν κάποια περίεργη ή ύποπτη κίνηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS