ΑρχικήinetFujitsu: Ανέπτυξε AI για βοήθεια των κριτών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Fujitsu: Ανέπτυξε AI για βοήθεια των κριτών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα πραγματοποίησε η Fujitsu, αφού ανέπτυξε τεχνολογία AI (Artificial Intelligence) και 3D sensor, που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Σκοπός αυτής της τεχνολογίας είναι η ενίσχυση των κριτών κατά τη βαθμολόγηση των γυμναστικών επιδείξεων.

AI

Ο ακριβής τίτλος της διαδικασίας είναι Judging Support System, δηλαδή Σύστημα Υποστήριξης Κριτών. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιεί AI και αισθητήρες 3D για να καταγράψει την παραμικρή κίνηση του διαγωνιζόμενου για καλύτερη ανάλυση στα αριθμητικά δεδομένα. Προσφέρει επιπλέον τρισδιάστατη ψηφιακή όψη των αθλητών, με πολλές διαφορετικές γωνιακές μετρήσεις προκειμένου να βοηθηθούν οι κριτές κατά τη λήψη των αποφάσεων στη βαθμολογία.

Αυτή η λειτουργία θα παρέχεται στους κριτές παράλληλα με το Instant Replay, το οποίο είναι η αναπαραγωγή ενός καρέ της διαδικασίας σε βίντεο και χρησιμοποιείται ήδη στα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2005.

Το επίτευγμα της Fujitsu είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που η τεχνολογία της AI θα χρησιμοποιηθεί επίσημα για βαθμολογία στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Φυσικά, είχε δοκιμαστεί με επιτυχία και στο Tokyo All-Around World Cup και στο Junior World Championships στην Ουγγαρία νωρίτερα το 2019. Η συνεργασία της Fujitsu και της FIG κρατάει από το 2017 και αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος πραγματικού χρόνου το οποίο να είναι ακριβές αλλά ταυτόχρονα και δίκαιο.

Η βαρύτητα της τεχνολογίας AI στον τομέα του επαγγελματικού αθλητισμού είναι τεράστια, καθώς αφορά αθλητές που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή σε αυτό και θα ήταν τουλάχιστον άδικο να αποκλειστούν από το στόχο τους, λόγω μιας ατυχούς κριτικής.

AI

Αν η τεχνολογία που ανέπτυξε η Fujitsu ευδοκιμήσει όπως αναμένεται, θα επεκταθεί και σε άλλα αθλητικά γεγονότα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η AI και οι 3D αισθητήρες θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι και στην βελτίωση της στάσης των αθλητών και στην προπόνησή τους με αποτέλεσμα να μειωθούν οι κίνδυνοι πιθανών τραυματισμών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS