ΑρχικήsecurityESET το ιδιωτικό απόρρητο στο συνδεδεμένο σπίτι

ESET το ιδιωτικό απόρρητο στο συνδεδεμένο σπίτι

Η ESET δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνάς της σχετικά με τη νοοτροπία και τη δραστηριότητα των καταναλωτών αναφορικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη διασφάλιση του απορρήτου στο συνδεδεμένο σπίτι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την καθιέρωση του Οκτώβρη ως μήνα για την προώθηση της σημασίας της κυβερνοασφάλειας σε Ευρώπη και Αμερική (εκστρατείες ECSM και NCSAM). ESET

Η ESET διερεύνησε τη στάση και τις απόψεις 4.000 χρηστών (2.000 Αμερικανών και 2.000 Καναδών) προκειμένου να κατανοήσει τι κάνουν για να προστατευτούν από τον κίνδυνο των παραβιασμένων έξυπνων οικιακών συσκευών, όπως οι τηλεοράσεις που συνδέονται με το Διαδίκτυο, οι έξυπνοι θερμοστάτες, οι βοηθοί στο σπίτι και πολλές άλλες.

Πάνω από το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων (35% Αμερικανών και 37% των Καναδών) δήλωσαν ότι ανησυχούν για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση των οικιακών τους δικτύων μέσω συνδεδεμένων οικιακών συσκευών (έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνοι θερμοστάτες κ.λπ.). Ωστόσο, το 57% των Αμερικανών και το 61% των Καναδών ανέφεραν ότι δεν έχουν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο router ή δεν γνωρίζουν αν έχει αλλάξει ποτέ από όταν πρωτοεγκαταστάθηκε.

Κατά την αγορά μιας έξυπνης οικιακής συσκευής, μόνο ένα 20% των Αμερικανών και ένα 29% των Καναδών ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν τι θα συμβεί με τα δεδομένα που θα συλλέξει ο κατασκευαστής της συσκευής, ή που θα τα αποθηκεύσει ή με ποιον θα τα μοιραστεί.

Σχετικά με λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούν και οι οποίες συλλέγουν δεδομένα (π.χ. τοποθεσίες), το 42% των Καναδών δήλωσε ότι τις απενεργοποιεί, ωστόσο το 61% των Αμερικανών δήλωσε ότι δεν το κάνει ή δεν γνωρίζει.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ ανησυχούν για το ιδιωτικό απόρρητο αυτών των συσκευών, αλλά οι ίδιοι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι μόνο ένας στους πέντε κάνει κάποια έρευνα για να διαπιστώσει τι θα συμβεί με τα δεδομένα του αφού αγοράσει τη συσκευή. Είναι σαφές ότι στους καταναλωτές υπάρχει αναντιστοιχία όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής και του κυβερνοασφάλειας των συνδεδεμένων οικιακών συσκευών τους», δήλωσε ο Tony Anscombe, Global Security Evangelist & Industry Ambassador.

Για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο, η ESET συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τις συσκευές τους, καθώς και έλεγχο πιστοποίησης διπλού παράγοντα. Επίσης, να αγοράζουν συσκευές από αξιόπιστους κατασκευαστές, έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει μία βασική έρευνα σχετικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές που εφαρμόζουν αυτοί οι κατασκευαστές σχετικά με τα δεδομένα.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα της ESET πατήστε εδώ (PDF).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS