ΑρχικήsecurityE.Ε. για 5G δίκτυα: Η αγορά εξοπλισμού από ξένους προμηθευτές θέτει σε...

E.Ε. για 5G δίκτυα: Η αγορά εξοπλισμού από ξένους προμηθευτές θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια

5G δίκτυα

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι υπηρεσίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δήλωσαν ότι τα νέα 5G δίκτυα βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω των επιθέσεων που προέρχονται από κρατικές hacking ομάδες. Γι΄αυτό το λόγο, οι αρχές πιέζουν όλο και περισσότερο τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των νέων απειλών, που σχετίζονται κυρίως με τους προμηθευτές εξοπλισμού, όπως η Huawei.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλοί ειδικοί ασφαλείας από όλο τον κόσμο έκαναν μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι τα δίκτυα 5G βασίζονται σε ξένους προμηθευτές και λογισμικά. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα δίκτυα είναι οι hacking ομάδες, που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσίευσαν οι αρχές, το 5G “θα φέρει πολλές νέες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας”. Οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι με τα νέα δίκτυα οι κρατικές hacking επιθέσεις θα αυξηθούν. Επίσης, προειδοποίησαν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να είναι προσεκτικές με τους προμηθευτές τους. Η αγορά εξοπλισμού, ειδικά από τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνει τις πιθανότητες παραβίασης και κατασκοπείας της εταιρείας και κατ’ επέκταση των συστημάτων μιας ολόκληρης χώρας.

Οι ερευνητές της NIS Cooperation Group, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η cybersecurity υπηρεσία της Ε.Ε., ENISA, επίσης υποστηρίζουν ότι τα δίκτυα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών θα είναι όλο και πιο ευάλωτα στους hackers, λόγω της αγοράς εξοπλισμού από ξένους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS