ΑρχικήinetΤο HarmonyOS μάλλον δεν είναι τόσο καλό όσο υποσχέθηκε η Huawei

Το HarmonyOS μάλλον δεν είναι τόσο καλό όσο υποσχέθηκε η Huawei

HarmonyOS

Η κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος της Huawei, HarmonyOS, θεωρήθηκε από πολλούς ως μια εναλλακτική για το Android, ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η εταιρεία τεχνολογίας, δήλωσε ότι το HarmonyOS της, είναι καλύτερο από το λειτουργικό σύστημα της Google και φέρνει πολλά χαρακτηριστικά που το Android δεν προσφέρει.

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του νέου HarmonyOS, είναι το Ark Compiler, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταφέρουν γρήγορα μια εφαρμογή Android στο λειτουργικό σύστημα της Huawei. Δεδομένου ότι η Huawei δεν διαθέτει τη δική της σουίτα αντικατάστασης εφαρμογών Google, το λειτουργικό της σύστημα αναγκαστικά βασίζεται σε εφαρμογές Android. Εδώ είναι που μπαίνει το Ark Compiler.

Πάνω σε αυτό το εργαλείο έχει βασίσει μάλιστα η Huawei τη στρατηγική της, για την καταπολέμηση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στην κινεζική εταιρεία smartphone και την απέτρεψε από τη χρήση των υπηρεσιών της Google.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν κινέζοι προγραμματιστές, το Ark Compiler της Huawei δεν είναι καθόλου λειτουργικό προς το παρόν. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέκριναν το εργαλείο συγχρονισμού του HarmonyOS, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί καν να μεταφέρει επιτυχώς το δικό του δείγμα demo και πως η Huawei έχει κυκλοφορήσει το λειτουργικό της σύστημα μόνο για λόγους δημοσιότητας.

Απαντώντας στο ερώτημα αν το Ark Compiler ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, ένας προγραμματιστής το παρομοίασε στο Zhihu με ένα πιάτο που διαφημίζεται ότι έχει πάρει 3 αστέρια Michellin, αλλά στη πραγματικότητα είναι απλά σαν κρύα μακαρόνια!

Ένα άλλο σχόλιο σχετικά στο Zhihu, όπου τα περισσότερα σχόλια ασκούν σκληρή κριτική στο εργαλείο συγχρονισμού, ανέφερε ότι μπορεί να μετατρέψει μία γλώσσα συναρμολόγησης, αλλά αυτό είναι όλο. Δεν μπορεί να επιτρέψει τη μεταφορά εφαρμογών για να δημιουργήσει εκτελέσιμα αρχεία.

Όταν η Huawei κυκλοφόρησε το HarmonyOS, ισχυρίστηκε ότι είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το Android, εάν προκύψει ανάγκη. Ωστόσο, τα λεγόμενα των περισσότερων κινέζων προγραμματιστών υποδηλώνουν μάλλον το αντίθετο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS