Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:11
Αρχική security 7 απειλές στον κυβερνοχώρο που μπορούν να κλέψουν δεδομένα

7 απειλές στον κυβερνοχώρο που μπορούν να κλέψουν δεδομένα

δεδομένα

Πέρα από τις δημοφιλείς απειλές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, όπως είναι τα ransomware και οι διαρροές δεδομένων μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν και λιγότερο γνωστές απειλές, οι οποίες δεν παύουν ωστόσο να είναι επικίνδυνες για τα προσωπικά σας δεδομένα. Ακολούθως σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές:

USB Sticks

Ένα μικρό USB stick μπορεί να μην φαίνεται πολύ επικίνδυνο, αλλά αυτές οι φορητές μονάδες δίσκου μπορούν να μεταφέρουν πολλές απειλές στη συσκευή σας -ιδίως αν έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί όταν συνδέεται ένα USB στον υπολογιστή σας, αν δεν είστε απολύτως σίγουροι από πού προέρχεται.

Λογαριασμοί «Zombie»

Στην εποχή μας συνηθίζεται να έχουμε πολλούς λογαριασμούς σε διάφορα sites. Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για να κλείσουμε αυτούς τους λογαριασμούς και όχι απλά να απεγκαταστήσουμε τη συνδεδεμένη εφαρμογή από τα τηλέφωνά μας, όταν δεν τους χρειαζόμαστε πλέον. Έτσι εάν κάποιος από αυτούς υποστεί παραβίαση δεδομένων για παράδειγμα, τα δεδομένα μας δεν θα συμπεριληφθούν σε αυτά που διέρρευσαν. Αξίζει επίσης να πραγματοποιείται ένας τακτικός έλεγχος των εφαρμογών και των υπηρεσιών τρίτων που συνδέονται με τους κύριους λογαριασμούς.

Αναξιόπιστες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Οι σωστές επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης μπορούν να προσθέσουν χρήσιμες λειτουργίες και δυνατότητες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά αυτά τα πρόσθετα πρέπει να ελέγχονται όπως οποιοδήποτε άλλο λογισμικό, αφού έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να δουν όλα όσα κάνετε on-line, αν θέλουν. Αν επιλέξετε μια λανθασμένη επέκταση για τον browser σας, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή των δεδομένων περιήγησής σας ή να σας παρενοχλεί με διαφημίσεις ή να εγκαθιστά ανεπιθύμητο λογισμικό. Σας συνιστούμε να περιορίσετε στο ελάχιστο τον αριθμό των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης που έχετε εγκαταστήσει και να επιλέγετε μόνο τις επεκτάσεις που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

Online Quiz

Μπορεί να φαίνονται αβλαβή και διασκεδαστικά, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την συλλογή προσωπικών σας δεδομένων. Αυτά τα κουίζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λεπτομερέστερων προφίλ των χρηστών και των φίλων τους, συλλέγοντας όχι μόνο τις απαντήσεις στα κουίζ αλλά και άλλες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στους συνδεδεμένους λογαριασμούς Facebook. Σκεφτείτε μόνο πόσο συχνά ζητούν προσωπικά δεδομένα.

Να είστε προσεκτικοί με οτιδήποτε ζητά προσωπικές πληροφορίες ή προσωπικές φωτογραφίες από εσάς ή που απαιτεί σύνδεση σε έναν από τους λογαριασμούς των κοινωνικών σας μέσων.

Ανέβασμα φωτογραφιών

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ανάρτηση φωτογραφιών στα αγαπημένα σας δίκτυα, αλλά σκεφτείτε δύο φορές για τις πληροφορίες που μπορούν να συλλέξουν άλλοι άνθρωποι από τις φωτογραφίες που έχετε δημοσιοποιήσει – ειδικά στα μέρη όπου ζείτε και εργάζεστε.

Ενώ πολλές εφαρμογές, όπως το Instagram και το Facebook, καταργούν αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας που έχουν αποθηκευτεί με φωτογραφίες, ορισμένα άλλα όπως το Google Photos, μπορούν να διατηρήσουν αυτά τα δεδομένα ενσωματωμένα στο αρχείο. Πληροφορίες όπως το πού εργάζεστε ή η διεύθυνση στην οποία μένετε, μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να εκτελέσει μια απάτη κλοπής ταυτότητας ή ακόμα και να έρθει την κατοικία σας. Όσα λιγότερα λένε οι δημόσιες φωτογραφίες σας για εσάς, τόσο το καλύτερο.

Έξυπνα Σπίτια

Τα σπίτια μας γίνονται όλο και πιο έξυπνα, κάτι που δίνει στους hacker και τους πωλητές κακόβουλου λογισμικού ένα νέο σύνολο συσκευών για να στοχεύσουν. Για να αποφύγετε μία τέτοια περίπτωση ξεκινήστε επιλέγοντας γνωστές, αξιόπιστες μάρκες με ισχυρό ιστορικό. Μετά από αυτό, βεβαιωθείτε ότι τόσο οι έξυπνες οικιακές συσκευές όσο και το router σας ενημερώνονται με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Εάν οι έξυπνες οικιακές συσκευές και οι λογαριασμοί σας χρειάζονται κωδικούς πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε έναν περίπλοκο και δύσκολο κωδικό πρόσβασης που δεν χρησιμοποιείτε πουθενά αλλού και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αν είναι διαθέσιμος, ως ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Κακόβουλα καλώδια φόρτισης

Τα συνηθισμένα καλώδια φόρτισης που συνοδεύουν τα gadget σας έχουν σχεδιαστεί για την φόρτισή τους, αλλά υπάρχουν και ειδικά σχεδιασμένα καλώδια που μοιάζουν πολύ με αυτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες ενέργειες.

Τα καλώδια αυτά, μοιάζουν πολύ με τα γνήσια προϊόντα, αλλά μπορούν να δώσουν στους hacker απομακρυσμένη πρόσβαση σε μια συσκευή μόλις συνδεθούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να είστε ασφαλείς είναι να χρησιμοποιείτε τα καλώδια που έρχονται με τις συσκευές σας ή από αξιόπιστες πηγές. Όπως και στην περίπτωση των USB stick, μην υποθέσετε ότι οποιοδήποτε καλώδιο κυκλοφορεί εκεί έξω είναι ασφαλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.