ΑρχικήsecurityiTerm macOS Terminal: Βρέθηκε με κρίσιμη ευπάθεια 7 ετών

iTerm macOS Terminal: Βρέθηκε με κρίσιμη ευπάθεια 7 ετών

iTerm Σύμφωνα με ερευνητές, το iTerm macOS terminal app, μια open-source εφαρμογή, που αντικαθιστά το ενσωματωμένο terminal app των Mac συσκευών, βρέθηκε μια μια κρίσιμη ευπάθεια. Αυτή η ευπάθεια είναι γνωστή εδώ και 7 χρόνια. Έχει ονομαστεί CVE-2019-9535. Ανακαλύφθηκε από το Mozilla Open Source Support Program σε έναν από τους ελέγχους του.

Το iTerm 2 app επεξεργάζεται έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων, που δεν είναι προστατευμένα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται από πολλούς προγραμματιστές. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή εφαρμογή. Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πληροφοριών που διαχειρίζεται και την σημασία αυτών των πληροφοριών (πρόκειται για πολύ εμπιστευτικά δεδομένα), η ανίχνευση οποιασδήποτε ευπάθειας είναι υψίστης σημασίας.

Σύμφωνα με ένα blog post της Mozilla, το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια RCE ευπάθεια στο tmux integration. Οι κακόβουλοι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια για να εκτελέσουν διάφορες εντολές.

Τι μπορούν να κάνουν οι hackers;

Οι hackers θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ευπάθεια για οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να συνδέσουν το terminal app με τον κακόβουλο server SSH ή να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό tail-f για να παρακολουθήσουν ένα αρχείο με κακόβουλα δεδομένα και να το συνδέσουν με το app. Επιπλέον, θα μπορούσαν να συνδέσουν το app με κάποιο κακόβουλο site.

Συνήθως, αυτή η ευπάθεια απαιτεί ορισμένα κόλπα για να χρησιμοποιηθεί από hackers. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευπάθεια του iTerm μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πιο εύκολα. Όλες οι εκδόσεις του iTerm έως και την 3.3.5 είναι ευάλωτες στο σφάλμα. Η ομάδα πίσω από το iTerm διόρθωσε το πρόβλημα στη νέα έκδοση 2.3.6. Οι ειδικοί συνιστούν σε όλους τους χρήστες του app να εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση, προκειμένου να προστατευτούν από την ευπάθεια. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την ενημέρωση μόνοι τους ή να ενημερώσουν το λογισμικό χρησιμοποιώντας το μενού εγκατεστημένων εφαρμογών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS