ΑρχικήHow ToΑπλοί τρόποι για να βρείτε την δημόσια ή ιδιωτική IP διεύθυνσή σας!

Απλοί τρόποι για να βρείτε την δημόσια ή ιδιωτική IP διεύθυνσή σας!

IP είναι η συντομογραφία για το “internet protocol” και ουσιαστικά είναι η διεύθυνση της συσκευή σας στο Internet. Σκεφτείτε την σαν το ψηφιακό ανάλογο του ταχυδρομικού κώδικα. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα δούμε μερικούς τρόπους εύρεσης της IP διεύθυνσης.

Υπάρχουν δύο ειδών IPs, δημόσιες και ιδιωτικές. H δημόσια διεύθυνση είναι μία αλληλουχία τεσσάρων αριθμών στις περισσότερες περιπτώσεις. Χωρίς τη διεύθυνση αυτή θα ήταν αδύνατο ο υπολογιστής σας να επικοινωνεί με το internet. 

Η ιδιωτική σας διεύθυνση, χρειάζεται για να αναγνωρίζεται η συσκευή σας σε τοπικό δίκτυο. Με άλλα λόγια είναι η διεύθυνση η οποία επιτρέπει στις άλλες συσκευές, που είναι συνδεδεμένες με το router σας, να επικοινωνούν με τον υπολογιστή σας.

IP

Αν λοιπόν, χρειαστεί για κάποιον λόγο να γνωρίζετε τη μία ή και τις δύο IPs σας, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Εύρεση δημόσιας IP διεύθυνσης.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι απλά να ανοίξετε τον browser σας και να περιηγηθείτε στο ακόλουθο website https://www.whatismyip.com/.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένας αριθμός τεσσάρων αριθμών χωρισμένων με τελείες το οποίο αποτελεί την δημόσια IP σας.

  • Εναλλακτικός τρόπος εύρεσης δημοσίας IP διεύθυνσης.

Καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα το site που αναφέραμε παραπάνω να μην λειτουργεί, σαν εφεδρική λύση μπορείτε απλά να κάνετε ένα google search το οποίο θα αποφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Βέβαια, λεπτομέρειες για τη δημόσια IP σας υπάρχουν και στο router σας. Μπορείτε εναλλακτικά, λοιπόν, να περιηγηθείτε στο router σας συνήθως πληκτρολογώντας το  http://192.168.0.1 στον browser σας και η δημόσια IP θα αναγράφεται στις λεπτομέρειες της πρώτης σελίδας.

  • Ιδιωτική διεύθυνση IP στα Windows.

Για να εντοπίσετε την ιδιωτική σας διεύθυνση στα Windows, απλά ανοίξτε το παράθυρο εντολών πληκτρολογώντας ‘cmd’ στο πεδίο αναζήτησης της έναρξης. 

Μόλις ανοίξετε το παράθυρο εντολών, πληκτρολογήστε το ακόλουθο : ipconfig.

Η ιδιωτική διεύθυνση θα βρίσκεται κάτω από το “IPv4 Address”.

IP

  • Πώς να βρείτε την IP διεύθυνσή σας σε MacOS.

Αν είστε χρήστης MacOS, πιέστε το λογότυπο της Apple, περιηγηθείτε στις “System Preferences” και επιλέξτε “Δίκτυο”.

Στη συνέχεια επιλέξτε το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι και κάτω από την επιλογή “Status” στα δεξιά σας, θα δείτε την ιδιωτική σας IP καταγεγραμμένη κάτω από το “Connected”.

  • Πώς να βρείτε την ιδιωτική IP διεύθυνσή σας σε Linux  (Ubuntu).

Εάν η προτίμησή σας για λειτουργικό σύστημα Linux είναι τα Ubuntu, όπως για πολλούς, πηγαίνετε στην επιλογή “Activities” στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης σας, πληκτρολογήστε δίκτυο και επιλέξτε το.

Ανάλογα αν η σύνδεσή σας είναι ασύρματη ή ενσύρματη, επιλέξτε το κουμπί ρυθμίσεων δίπλα στην εκάστοτε σύνδεση. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, στην καρτέλα “Details” μπορείτε να δείτε την IP σας κάτω από το “IPv4 Address”.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS