ΑρχικήinetΤο HongMeng OS είναι πιο γρήγορο από τα Android και MacOS

Το HongMeng OS είναι πιο γρήγορο από τα Android και MacOS

HongMeng

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Huawei, το νέο λειτουργικό σύστημα HongMeng που ετοιμάζει η εταιρεία, θα είναι ταχύτερο από το iOS και το macOS.

Η Huawei, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, που ονομάζεται “HongMeng OS”, με σκοπό να μειώσει την εξάρτησή της από το Android.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Google είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της με την Huawei, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ την έβαλε σε μαύρη λίστα τον Μάιο, επικαλούμενη τον κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

Πρόσφατα ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέβαλε εν μέρει την απαγόρευση που επιβλήθηκε στην Huawei και τώρα της επιτρέπεται να συνεργάζεται με εταιρείες των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της Google.

Η εταιρεία ωστόσο, δεν έχει αλλάξει την απόφασή της να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει από κάποια μελλοντική απαγόρευση.

Ο Ren Zhengfa, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Huawei, δήλωσε ότι το HongMeng OS της εταιρείας του είναι κάτι παραπάνω από έναν αντικαταστάτη του Android.

Το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διασυνδεσιμότητα σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των network switches, router, κέντρων δεδομένων, έξυπνων οικιακών συσκευών, αυτόνομων οχημάτων και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Σύμφωνα με τον Ren, το HongMeng OS είναι “πιθανό” να είναι ταχύτερο όχι μόνο από το Android της Google αλλά και από το macOS της Apple.

Ωστόσο, ο Ren αναγνώρισε ότι το HongMeng OS αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο για να δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα λογισμικού, καθώς τόσο το Android όσο και το iOS έχουν ισχυρή υποστήριξη προγραμματιστών. Πρόσθεσε όμως ότι η εταιρεία κατασκευάζει ένα κατάστημα εφαρμογών για να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές.

Το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει φέτος στην Κίνα και στη συνέχεια και σε άλλες αγορές, από τις αρχές του επόμενου έτους. Φημολογείται ότι η επερχόμενη κορυφαία ναυαρχίδα της εταιρείας, το Mate 30 Pro ίσως χρησιμοποιεί το HongMeng OS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS