ΑρχικήinetΗ Microsoft κυκλοφορεί το Microsoft Quantum Network

Η Microsoft κυκλοφορεί το Microsoft Quantum Network

NetworkΤο Quantum computing δεν είναι αναγκαστικά το μέλλον της πληροφορικής, αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της τεχνολογικής προόδου. Όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» του κόσμου της τεχνολογίας θέλουν πάντα να βρίσκονται πιο μπροστά από τις τρέχουσες εξελίξεις και η Microsoft δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσημα το Microsoft Quantum Network, μια συμμαχία συνεργατών με κοινό όραμα. Ο στόχος είναι “η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία με τους καλύτερους καινοτόμους στην κβαντική” με σκοπό να βοηθήσουν την εξέλιξη του quantum computing.

Το quantum computing διαθέτει μοναδικές δυνατότητες, που του επιτρέπουν να είναι πολύ πιο χρήσιμο από τις συμβατικές λύσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για AI. Ο (μη ασήμαντος) στόχος του Microsoft Quantum Network είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πρώτων κβαντικών υπολογιστών και κβαντικών εφαρμογών στον κόσμο.

Μιλώντας στην εναρκτήρια διάσκεψη κορυφής της Microsoft, ο Todd Holmdahl, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Azure Hardware Systems Group, είπε: “Το Microsoft Quantum Network είναι η δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε τις συνεργασίες που απαιτούνται, για τη δημιουργία του κβαντικού εργατικού δυναμικού και της κβαντικής οικονομίας. Θεωρούμε ότι και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση ορισμένων από τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου.

Πέρα από το website του Microsoft Quantum Network, η Microsoft εξηγεί ότι:

Το Microsoft Quantum Network είναι μια παγκόσμια κοινότητα ατόμων και οργανισμών που συνεργάζονται με τη Microsoft για να μάθουν, να ερευνήσουν και να κυκλοφορήσουν εφαρμογές κβαντικής πληροφορικής και harware που υποστηρίζονται από πρόσβαση στο Quantum Development Kit, έρευνα και εμπειρογνώμονες, αποκλειστική πρόσβαση σε υπηρεσίες Azure και εργαστήρια για τον κβαντικό προγραμματισμό και την ανάπτυξη αλγορίθμων.

Η Microsoft είχε προηγουμένως ανακοινώσει πολλούς συνεργάτες με τους οποίους δούλευε μαζί για quantum computing projects και με την επίσημη κυκλοφορία του Microsoft Quantum Network, η εταιρεία καλωσόρισε δύο ακόμη. Οι κβαντικές προσομοιώσεις HQS – που ειδικεύονται σε κβαντικούς αλγόριθμους για την πρόβλεψη μοριακών ιδιοτήτων για τη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία – και η εταιρεία Rahko – ενώνουν τους συνεργάτες τους και δουλεύουν μαζί έχοντας στο μυαλό τους την εξέλιξη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS