ΑρχικήinetΤο Android τηλέφωνό σας μπορεί να κινδυνεύει από dead apps

Το Android τηλέφωνό σας μπορεί να κινδυνεύει από dead apps

Android

Το Android είναι το mobile λειτουργικό σύστημα της Google που χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο.

Το λογισμικό ενημερώνεται τακτικά από την εταιρεία, γεγονός που σημαίνει ότι νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις εισάγονται πολύ συχνά.

Η Google υπογραμμίζει τακτικά την ασφάλεια του Android, ως ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία τόνισε πρόσφατα πώς καταπολέμησε το περασμένο έτος τις “κακές εφαρμογές και τους κακόβουλους προγραμματιστές” σε μια λεπτομερή ανάρτησή της. Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα σε συσκευές χρήστη ενδέχεται να τους θέτουν σε κίνδυνο.

Η Express.co.uk μίλησε πρόσφατα με τους Raj Samani και Gary Davis της McAfee, οι οποίοι από κοινού τόνισαν το πρόβλημα αυτού που ονόμασαν “dead apps”.

Ο Samani είναι συνεργάτης της McAfee και επικεφαλής επιστήμονας, ενώ ο Davis είναι ο επικεφαλής ειδικός ασφάλειας των επιχειρήσεων.

Ο όρος dead app χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει ένα πρόγραμμα που δεν υπάρχει πλέον στο Google Play Store, αλλά εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένο σε συσκευές χρηστών.

Ο Samani ήταν πρόθυμος να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η Google δεν ειδοποιεί τους χρήστες όταν μια συγκεκριμένη εφαρμογή που έχουν εγκαταστήσει έχει διακοπεί.

Είπε: “Αν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα εφαρμογών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα η εφαρμογή να είναι κακόβουλη. Οπότε πρέπει να ελέγξετε το τηλέφωνό σας και να δείτε αν υπάρχουν dead apps.”

Εν τω μεταξύ, ο Davis σημείωσε ότι οι εφαρμογές που έχουν διακοπεί εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν δεδομένα και να τα στέλνουν σε τρίτους χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Επιπλέον, επέμεινε ότι το Android θα πρέπει να ενημερωθεί για να εντοπίζει λογισμικό που δεν βρίσκεται πλέον στο Google Play Store για να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει.

Ο Davis δήλωσε: “Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτές οι εφαρμογές μπορούν ακόμα να συλλέγουν δεδομένα και να τα μοιράζονται με τρίτους και η Google δεν εφαρμόζει ενημερώσεις για να απαλλαγεί από αυτήν την εφαρμογή.”

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με dead apps μπορούν να μετριαστούν με την απεγκατάσταση τους.

Εάν οι χρήστες επιθυμούν να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις για να διασφαλίσουν ότι η συσκευή τους δεν περιέχει επιβλαβή περιεχόμενο από το συγκεκριμένο λογισμικό, μπορούν να πραγματοποιήσουν σάρωση υλικού, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS