ΑρχικήsecurityNHS: "Κάθε χρόνο μπλοκάρουμε περίπου 3 εκατομμύρια ύποπτα emails"

NHS: “Κάθε χρόνο μπλοκάρουμε περίπου 3 εκατομμύρια ύποπτα emails”

NHSΗ Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) αποκάλυψε σε μια δήλωσή της ότι εκατομμύρια emails, κάθε χρόνο, δεν λαμβάνονται ποτέ από την υπηρεσία. Συνήθως, πρόκειται για spam emails, emails που προέρχονται από άγνωστους και ύποπτους παραλήπτες και emails, που για κάποιο λόγο έχουν μπλοκαριστεί από τα λογισμικά προστασίας από ιούς.

Η NHS Digital δήλωσε πρόσφατα, ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει εμποδίσει την παράδοση 11,4 εκατομμυρίων ύποπτων emails στις διευθύνσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Η NHS Digital εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους αποκλείστηκαν αυτά τα emails. Συγκεκριμένα, είπε ότι πάνω από 6 εκατομμύρια μπλοκαρίστηκαν λόγω της ύποπτης διεύθυνσης IP ή του domain, από τα οποία αποστέλλονταν τα emails. Άλλα 3,6 εκατομμύρια παρεμποδίστηκαν από τα anti-spam προγράμματα και περίπου 852,000 αποκλείστηκαν από τα λογισμικά προστασίας από ιούς.

Ο κ. Andy Heather, αντιπρόσωπος της εταιρείας ασφάλειας Centrify, δήλωσε ότι οι hackers και οι εγκληματίες θεωρούν την NHS κορυφαίο στόχο. Ο αριθμός των επιθέσεων αυξάνεται συνεχώς, και ιδίως εκείνων, που εκμεταλλεύονται τα emails. Οι hackers στέλνουν phishing emails με κακόβουλους συνδέσμους και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα.

Οι ειδικοί έχουν επιστήσει την προσοχή στην υπηρεσία. Οι απειλές είναι πολλές. Μια από τις μεγαλύτερες είναι το WannaCry ransomware, το οποίο το 2017 προκάλεσε ζημιά ύψους 92 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ransomware και άλλες παραλλαγές του εξακολουθούν να αποτελούν απειλή. Παρ’ όλα αυτά, η υπηρεσία υγείας δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Καινοτομίας για την υγεία, του Imperial College του Λονδίνου, έδειξε ότι ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μερικά από αυτά είναι τα παλιά συστήματα πληροφορικής, οι ανεπαρκείς επενδύσεις και η έλλειψη δεξιοτήτων ασφάλειας. Όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα νοσοκομεία και γενικά τις υπηρεσίες υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία επαρκούς χρηματοδότησης, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σημαντικά θέματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS