Τρίτη, 7 Απριλίου, 18:06
Αρχική security WannaCry: Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να κινδυνεύουν

WannaCry: Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να κινδυνεύουν

WannaCryΗ επίθεση από το WannaCry ransomware είχε προκαλέσει χάος, καθώς είχε επηρεάσει πολλούς οργανισμούς, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητές, ο κίνδυνος δε έχει περάσει. Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να είναι ευάλωτα σε διαδικτυακές επιθέσεις, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατομμυρίων ασθενών.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στο WannaCry ransomware και σε άλλες επιθέσεις, οπότε θα πρέπει να λάβει μέτρα για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Μια έκθεση από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας για την Υγεία, του Imperial College στο Λονδίνο, εξηγεί ότι οι βασικότεροι λόγοι, για τους οποίους τα νοσοκομεία είναι ευάλωτα, είναι η χρήση παλιών συστημάτων πληροφορικής, η έλλειψη επενδύσεων στον τομέα της ασφάλειας και η έλλειψη δεξιοτήτων ασφάλειας.

Μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όπως να κλέψει δεδομένα των ασθενών, να εμποδίσει την πρόσβαση των γιατρών σε αρχεία των ασθενών και να σταματήσει τη σωστή λειτουργία ιατρικού εξοπλισμού ή συσκευών, που σώζουν ζωές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει  να γίνουν επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας επειγόντως. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας θα πρέπει να συμπεριλάβει περισσότερους ειδικούς ασφαλείας και να εκσυγχρονίσει τα συστήματά της. Επίσης, είναι απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός του δικτύου, έτσι ώστε να μην μολυνθεί όλο το σύστημα και περίπτωση ιού.

Επιπλέον, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και οι σύγχρονες ιατρικές συσκευές, θα επιφέρει αλλαγές και στην ασφάλεια. Η ασφάλεια πρέπει να σχεδιαστεί με βάση τις νέες τεχνολογίες.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ήταν ένα από τα θύματα της επίθεσης WannaCry το 2017. Τα συστήματα υγείας επηρεάστηκαν, με αποτέλεσμα την ακύρωση χιλιάδων ραντεβού και τη μεταφορά χιλιάδων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Το συνολικό κόστος της επίθεσης WannaCry στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας εκτιμάται γύρω στις 92 εκατομμύρια λίρες.

Ο βασικός συγγραφέας της έκθεσης, δρ. Saira Ghafur, δήλωσε τα εξής: “Από τότε που έγινε η επίθεση WannaCry το 2017, η συνειδητοποίηση του κινδύνου έχει αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες και βελτιωμένες πρακτικές για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους”.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας είναι η έλλειψη χρηματοδότησης. Οι πολιτικοί και οι ιατροί ζητούν ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, ωστόσο, υπάρχουν λίγα χρήματα, αν και τον Απρίλιο του περασμένου έτους η κυβέρνηση υποσχέθηκε 150 εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...