ΑρχικήsecurityΕφαρμογές ψυχικής υγείας μοιράζονται τα δεδομένα σας με εταιρείες

Εφαρμογές ψυχικής υγείας μοιράζονται τα δεδομένα σας με εταιρείες

Εφαρμογές

Στην εποχή μας ισχύουν τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι τα κινητά έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στη ζωή μας, σε βαθμό που πολλοί από εμάς θα λέγαμε ότι είμαστε εξαρτημένοι. Το δεύτερο είναι, ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές, οι οποίες μας βοηθούν να ρυθμίζουμε την καθημερινότητά μας και το τρίτο είναι ότι οι άνθρωποι λόγω τις πίεσης, του άγχους και των συνθηκών ζωής, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Έχοντας υπόψη αυτά τα τρία πράγματα, έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές, οι οποίες έχουν ως στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Ωστόσο, μια έρευνα έδειξε ότι αυτές οι εφαρμογές δεν είναι πολύ αξιόπιστες. Η αναξιοπιστία έχει να κάνει κυρίως με τις πολιτικές απορρήτου που εφαρμόζουν.

Κάποιοι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν εφαρμογές που βοηθούν στη θεραπεία της κατάθλιψης και στην απεξάρτηση από το κάπνισμα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Network Open. Οι ερευνητές εξέτασαν 36 κορυφαίες εφαρμογές. Ανακάλυψαν ότι οι 29 από αυτές τις εφαρμογές έδιναν τα δεδομένα των χρηστών σε διαφημιστικές εταιρείες, όπως τη Google και το Facebook. Το ανησυχητικό είναι ότι μόνο οι 12 από αυτές περιελάμβαναν στην πολιτική απορρήτου τους τη δυνατότητα να μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών με άλλες εταιρείες.

Εννέα από τις εφαρμογές έστελναν πληροφορίες, τις οποίες οι διαφημιστικές εταιρείες μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να παρακολουθούν τους χρήστες, να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο προφίλ και να εμφανίζουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Η έρευνα δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες των χρηστών από τη Google και το Facebook.

Δύο από τις εφαρμογές δεν έδιναν μόνο στοιχεία ταυτότητας αλλά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας, τη χρήση ουσιών και άλλα.

Οι εφαρμογές που εξετάστηκαν αφορούσαν την κατάθλιψη και το κάπνισμα, ήταν διαθέσιμες στα app stores iOS και Android και απευθύνονταν σε χρήστες στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 και κράτησε έως τον Ιούνιο του 2018.

Αυτές οι πολιτικές απορρήτου και η ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων, χωρίς την άδεια των χρηστών είναι ένα σημαντικό θέμα. Τόσο η κοινότητα της ψυχικής υγείας όσο και οι τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να θεσπίσουν αυστηρά μέτρα όσον αφορά στην ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS