ΑρχικήsecurityΟ συνιδρυτής της Apple προτείνει σε όλους να διαγράψουν το Facebook

Ο συνιδρυτής της Apple προτείνει σε όλους να διαγράψουν το Facebook

FacebookΟ συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak αποφάσισε να διαγράψει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την περασμένη χρονιά. Τώρα, με μια δήλωσή του, πρότεινε σε όλους τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ο λόγος, για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση είναι η ελλιπής προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα με τη δήλωσή του στο TMZ, η πλατφόρμα δεν φροντίζει για την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αντίθετα, την παραβιάζει και συλλέγει πληροφορίες γι’ αυτούς.

Ο Wozniak δήλωσε τα εξής: “Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων. Για μερικούς, τα οφέλη του Facebook αξίζουν την απώλεια της ιδιωτικής ζωής». Ωστόσο, ο ίδιος λέει ότι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και έτσι προτείνει και σε άλλους, που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις, να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν από το Facebook.

Ο Wozniak δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ γι΄αυτή την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής από τις τεχνολογικές εταιρείες, αλλά δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να την σταματήσει.

“Μπορούν να ξέρουν τα πάντα σε σχέση με εσάς … Εννοώ, μπορούν να μετρήσουν τον καρδιακό παλμό σας με λέιζερ, μπορούν να σας ακούσουν μέσω διάφορων συσκευών. Ποιος ξέρει αν το κινητό μου ακούει τώρα. Για την Alexa έχουν ήδη ακουστεί πολλά”.

“Ανησυχώ γιατί έχετε συνομιλίες, που θεωρείτε ιδιωτικές». Ο Wozniak συνέχισε λέγοντας ότι οι άνθρωποι λένε διάφορα πράγματα, που δεν θα έπρεπε να ακούγονται δημόσια, αλλά τα λένε γιατί δεν ξέρουν ότι παρακολουθούνται. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος για να σταματήσει αυτό.

Ο Wozniak διέγραψε το λογαριασμό του στο Facebook τρεις εβδομάδες μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2018. Επρόκειτο για ένα πολιτικό σκάνδαλο. Εταιρείες χρησιμοποιούσαν δεδομένα χρηστών του Facebook, για να βοηθήσουν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Donald Trump, παρακολουθώντας τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές των χρηστών στην πλατφόρμα. Από τότε το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, ενώ του έχουν επιβληθεί και πρόστιμα.

Η λύση, που προτείνει ο Wozniak, είναι να δίνεται η δυνατότητα προστασίας του απορρήτου, έστω επί πληρωμή.

“Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν ένα επίπεδο ιδιωτικότητας, το οποίο, όμως, δεν το έχουν. Γιατί δεν μου δίνουν την επιλογή; Επιτρέψτε μου να πληρώσω ένα ορισμένο ποσό και κρατήστε τα δεδομένα μου ιδιωτικά και ασφαλή», είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS