ΑρχικήTop PicksTOP 4 Joomla Backup Extensions για να σώσεις το website σου!

TOP 4 Joomla Backup Extensions για να σώσεις το website σου!

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση προλαμβάνειν αντί του θεραπεύειν; Έφτασε η ώρα να συνδεθεί αυτή η κατά τα άλλα σωτήρια άποψη και με τις λειτουργίες του υπολογιστή σας. Είναι καλό να γνωρίζετε τα καλύτερα Joomla Backup Extnensions και να αποκτήσετε ένα, πριν στην πραγματικότητα το χρειαστείτε!

Όπως και στις άλλες περιπτώσεις που συνήθως λέγεται, είναι πολύ πιο εύκολο να προλάβει κανείς ένα πρόβλημα, από το να το επιλύσει. Συνήθως οι συνέπειες είναι τέτοιες, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την πλήρη επιδιόρθωση τους. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, τα Backup Extensions της Joomla μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα σε περίπτωση βλάβης ή καταστροφής του website σας. Συχνά προβλήματα τα οποία αποφεύγονται με τα αντίγραφα ασφαλείας είναι τα ακόλουθα.

  • Στην περίπτωση που hackers επιτεθούν στο site σας.
  • Ή ακόμα όταν κάτι δεν πάει καλά με τα updates που κάνατε.
  • Όταν προκληθεί ζημιά από εσάς τους ίδιους ή κάποιον συντάκτη του site.
  1. Akeeba Backup

Joomla

Ξεκινάμε το Akeeba Backup. Είναι από τα πιο γνωστά Backup Extensions της Joomla και είναι ανοικτού κώδικα. Δημιουργεί ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του website σας σε ένα ενιαίο αρχείο. Μόνο τα αρχεία σας, ή μόνο η βάση δεδομένων σας, μπορούν να αποκτήσουν αντίγραφα ασφαλείας. Το μειονέκτημα του είναι ότι το support του είναι επί πληρωμή και ότι συνήθως η κοστολόγηση αυξάνεται.

  1. LazyDbBackup

Joomla

Το LazyDbBackup είναι από τα Backup Extensions της Joomla, που δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και αποστέλλονται με email. Στη συνέχεια αποθηκεύονται σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, από τον οποίο μπορεί να γίνει download όταν χρειάζεται. Πρόκειται για μια πολύγλωσση επέκταση αντιγράφων ασφαλείας διαθέσιμη στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Ακόμη η λήψη του είναι δωρεάν. Το αρνητικό του LazyDbBackup είναι ότι λειτουργεί μόνο με βάσεις δεδομένων MySQL.

  1. Easy Joomla Backup

Joomla

Πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι αποθηκεύει τα αρχεία σας με έναν απλό άλλα παλιό τρόπο. Τα αποθηκεύει σε ένα αρχείο backup zip και από εκεί μπορείτε να ανακτήσετε πλήρως τα δεδομένα στο website σας ανά πάσα στιγμή. Το αρνητικό του είναι, ότι δε διαθέτει διαδικασία αυτοματοποιημένης αποκατάστασης.

  1. DataSafe Pro

Joomla

Ένα αντίγραφο ασφαλείας του DataSafe Pro περιέχει όλες τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων σας, οπότε σε περίπτωση που το χρειαστείτε απλά επιλέξτε ένα backup και επαναφέρετέ το χρησιμοποιώντας το interface του DataSafe Pro. Προσφέρει αυτόματη διόρθωση και βελτιστοποίηση για τη διατήρηση τέλειων αποδόσεων. Ακόμη, κάθε αντίγραφο ασφαλείας αποστέλλεται αμέσως μέσω email σε εσάς αλλά και αποθηκεύεται online. Δημιουργεί ένα στιγμιότυπο της πλήρους βάσης δεδομένων Joomla και έτσι σας επιτρέπει να επαναφέρετε γρήγορα το περιεχόμενό σας. Το αρνητικό του DataSafe Pro είναι ότι δε δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας από άλλα αρχεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS