ΑρχικήbusinessΠαγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για το PlayStation της Sony

Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για το PlayStation της Sony

Αυτή την μέρα πριν από 25 χρόνια – 3 Δεκεμβρίου 1994 – Τα επίσημα καταστήματα PlayStation της Sony έπληξαν τα καταστήματα στην Ιαπωνία και ξεκίνησαν έναν σεισμό στην αγορά που τώρα κέρδισε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πιστοποιηθεί ως το “best selling home video game console brand”, με πάνω από 450 εκατομμύρια μονάδες των original  PlayStation, PS2, PS3 και PS4 από τις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness @GWR,” η PlayStation post-άρε στο Twitter την Τρίτη, μια φωτογραφία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sony Interactive Entertainment Jim Ryan και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου Ken Kutaragi.

Playstation

Κοιτάζοντας τα στοιχεία πωλήσεων μεμονωμένων κονσολών έως τον Σεπτέμβριο, τα PS2 και PS4 είναι οι κορυφαίες home κονσόλες όλων των εποχών, με πωλήσεις 155 εκατομμυρίων και 102,8 εκατομμυρίων κονσολών αντίστοιχα. Το original PlayStation είναι πίσω με 102,5 εκατομμύρια, ενώ το PS3 πώλησε συγκριτικά απογοητευτικά δηλαδή 87,4 εκατομμύρια μονάδες.

“Ξεκινώντας από μια ταπεινή αρχή ως εκκίνηση στην Sony, ο Ken Kutaragi και η ομάδα του παρέδωσαν ένα όραμα για να μετατρέψουν τα βιντεοπαιχνίδια ως μια μορφή ψυχαγωγίας που όλοι θα μπορούσαν να απολαύσουν και να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για τους προγραμματιστές παιχνιδιών για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους”, γράφει ο Ryan σε ένα post σε ένα blog που αναφέρεται στην 25η επέτειο του PlayStation.

“Το original PlayStation πούλησε 100.000 μονάδες στην Ιαπωνία την πρώτη του μέρα και έγινε η πρώτη home κονσόλα που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν παγκοσμίως”.

Το PS5 βρίσκεται στον ορίζοντα για το 2020, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ζωή στο PS4. Προσεχείς αποκλειστικότητες των “Το Last of Us Part 2” και “Ghost of Tsushima” θα κρατήσουν τις κονσόλες “αναμμένες” έως ότου φτάσει την επόμενη γενιά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS