ΑρχικήinetΛέιζερ μπορεί να στείλει μυστικά μηνύματα απευθείας στο αυτί κάποιου

Λέιζερ μπορεί να στείλει μυστικά μηνύματα απευθείας στο αυτί κάποιου

λέιζερΜια ομάδα ερευνητών έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να μεταφέρει ένα μήνυμα απευθείας στο αυτί ενός άλλου ατόμου. Η ομάδα MIT χρησιμοποίησε μια ακτίνα λέιζερ για να μεταδώσει ήχους σε τόσο χαμηλά επίπεδα, όσο τα 60 ντεσιμπέλ, σε ένα άτομο που στέκεται 2,5 μέτρα μακριά.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές βασίστηκαν στο φωτοακουστικό αποτέλεσμα, στο οποίο οι υδρατμοί στον αέρα απορροφούν το φως και σχηματίζουν ηχητικά κύματα. Μια άλλη τεχνική χρησιμοποιήθηκε για τη ρύθμιση της ισχύος της ακτίνας λέιζερ και την παραγωγή ενός πιο χαμηλού ήχου.

Ο Charles M. Wynn, αρχηγός της ομάδας, δήλωσε στο δελτίο τύπου: “Αυτή η τεχνική, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε σχετικά ξηρές συνθήκες, επειδή υπάρχει σχεδόν πάντα λίγο νερό στον αέρα, ειδικά γύρω από τους ανθρώπους.”

Σύμφωνα με την έρευνα, η ομάδα μετέφερε με επιτυχία διαφορετικούς τύπους ήχων, όπως ηχογραφημένη ομιλία, μουσική και διάφορους άλλους ήχους, όλα σε ένταση που μπορούσε να ακούσει εύκολα ο ακροατής.

Ο ερευνητής του MIT σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περαιτέρω την τεχνολογία που ανακάλυψε η ομάδα του και σε εξωτερικούς χώρους, σε μεγαλύτερη κλίμακα, σύμφωνα με την ανασκόπηση του MIT. Αν η έρευνα τελικά δει το φως της μέρας, δεν θα ήταν απίθανο να δούμε την τεχνολογία αυτή να χρησιμοποιείται και για σκοπούς τεχνητής νοημοσύνης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS