ΑρχικήsecurityGoogle Play Protect: απέτυχε παταγωδώς σε δοκιμές προστασίας

Google Play Protect: απέτυχε παταγωδώς σε δοκιμές προστασίας

Το σύστημα προστασίας Google Play Protect, απέτυχε στις δοκιμασίες της Γερμανικής εταιρείας AV-Test για πραγματικές απειλές, με τελική βαθμολογία μηδέν, αφού δεν κατάφερε να προστατέψει αποτελεσματικά το σύστημα από κακόβουλα προγράμματα.

Το Google Play Protect, οποίο έρχεται ενσωματωμένο στις συσκευές Android, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Google I / O τον Μάιο του 2017 και η εταιρεία άρχισε να το αναπτύσσει σε όλες τις συσκευές Android από τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Μέχρι σήμερα το Play Protect της Google λειτουργεί σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές.

Μην επιλέξετε το Google Play Protect

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του AV-Test, το Google Play Protect κατάφερε να ανιχνεύσει λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των περίπου 6.700 δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιεί το εργαστήριο για να πραγματοποιήσει τις δοκιμές του. Αυτό σημαίνει ότι 4.000 απειλές, ήταν σε θέση να μολύνουν μία συσκευή Android χωρίς να εντοπιστεί από το Play Protect.

Το Google Play Protect ήταν σε θέση να ανιχνεύσει το 37% των 3.300 πρόσφατα ανακαλυφθέντων δειγμάτων – όχι περισσότερο από 2 έως 24 ωρών – στη δοκιμή σε πραγματικό χρόνο και το 33,1% στη δοκιμή αναφοράς που χρησιμοποίησε 3.300 δείγματα κακόβουλου λογισμικού που κυκλοφορούσαν έως και 4 εβδομάδες.

Οι επιδόσεις αυτές ήταν οι πιο χαμηλές από όλες τις άλλες υπηρεσίες προστασίας από ιούς, οι οποίες είχαν ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλων λογισμικών 98%.

Επιπλέον το Google Play Protect, επεσήμανε λανθασμένα 30 αβλαβείς εφαρμογές ως απειλή για τις συσκευές δοκιμής.

Από όλες τις υπηρεσίες προστασίας από ιούς, οι Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, NortonLifeLock, Trend Micro και Kaspersky πέτυχαν το τέλειο ποσοστό ανίχνευσης 100%.

“Η τρέχουσα δοκιμή δείχνει, ότι οι χρήστες Android δεν πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στο Play Protect”, δηλώνει η AV-Test.

Η σύγκριση του AV-Test αξιολόγησε μόνο τις εφαρμογές ασφαλείας Android για απλούς καταναλωτές, ενώ θα πραγματοποιήσει δοκιμές και στις εφαρμογές ασφάλειας για επιχειρήσεις και θα κυκλοφορήσει τα αποτελέσματα τον Απρίλιο του 2020.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Google Play Protect αποτυγχάνει στις δοκιμές του AV-Test. Τον Οκτώβριο του 2017, μόλις λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του, είχε και πάλι σημειώσει το χαμηλότερο σκορ από όλες τις άλλες υπηρεσίες προστασίας από ιούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS