ΑρχικήsecurityΤο Android είχε τις περισσότερες ευπάθειες από κάθε άλλο OS το 2019

Το Android είχε τις περισσότερες ευπάθειες από κάθε άλλο OS το 2019

Το Android είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου η πιο ευάλωτη. Το μερίδιο αγοράς της είναι υψηλό, και οι προγραμματιστές και οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να δημιουργήσουν malware για να χακάρουν διάφορες συσκευές. Ένας εξειδικευμένος hacker μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις εμπιστευτικές πληροφορίες και μπορεί ακόμη και να παρακολουθήσει τις κινήσεις και τις συνομιλίες. Σε αυτό, βοηθούνται από “τρύπες” στο λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές τρίτων.

Οι ερευνητές από το TheBestVPN διαπίστωσαν ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2019, το λειτουργικό σύστημα Android είναι ο ηγέτης στον αριθμό των τρωτών σημείων. Έτσι, πέρυσι, υπήρξε μια ανακάλυψη 414 τρωτών σημείων. Αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των τρωτών σημείων μειώνεται σταθερά. Έτσι, αν βρέθηκαν 843 “τρύπες” το 2017, τότε μέχρι το τέλος του περασμένου έτους ο αριθμός τους μειώθηκε στο μισό.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η “ρίζα του κακού” απέχει πολύ από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, αλλά από εκείνες τις εφαρμογές που αποκτούν πρόσβαση σε αρχεία συστήματος. Εκτός από τα εξαρτήματα hardware. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη σημαντική εκμετάλλευση που έχει επηρεάσει εκατομμύρια συσκευές Android οφείλεται σε ελαττώματα στο firmware των τσιπ MediaTek.

android

Το Android είναι ο leader στην αγορά OS σε ότι αφορά τις ευπάθειες

Από την πλευρά της, η Google έχει δεσμευθεί να βελτιώσει την ασφάλεια του OS, εκδίδοντας τακτικά patches ασφαλείας. Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι ο αριθμός των προβλημάτων ασφάλειας που ορίζονται στο λειτουργικό σύστημα δεν αποτελεί τον δείκτη ασφάλειας πλατφόρμας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της ανοιχτής φύσης του Android, αλλά τα τρωτά σημεία όπως αυτά είναι ένα μειονέκτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το iOS της Apple δεν ήταν στη λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google διόρθωσε πρόσφατα 71 αδυναμίες ασφαλείας Android στην ενημερωμένη έκδοση κώδικα του Μαρτίου 2020. Η εταιρεία Mountain View έχει καθορίσει 48 παραβιάσεις σχετικά με brand που παρέχονται από την Qualcomm. Το δελτίο αναφέρει επίσης διάφορα ελαττώματα που σχετίζονται με το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα και τη σύνδεση USB των smartphone Android.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS