ΑρχικήsecurityFoodmandu: Χακαρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων

Foodmandu: Χακαρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων

Η Foodmandu, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων στο Νεπάλ, χακαρίστηκε χθες το βράδυ. Ένας λογαριασμός Twitter που τον χειρίζεται ο χρήστης με το όνομα Mr.Mugger, αποκάλυψε την παραβίαση των 50,000 δεδομένων που αφορούν τους χρήστες του Foodmandu. Επίσης, έχει επίσης αποκαλυφθεί link που σχετίζεται με αυτά τα δεδομένα. Η αποκάλυψη περιλαμβάνει ειδικότερα τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα email και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των συνδεδεμένων χρηστών.

Η Foodmandu δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τη δήλωση, εντοπίστηκε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο από έναν hacker, η οποία οδήγησε σε μη εξουσιοδοτημένη παραβίαση των δεδομένων των πελατών. Το tweet δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στις 13:40.

Στη δήλωση, η Foodmandu επιβεβαίωσε επίσης ότι συνεργάζεται με το Cyber Crime Division of Government για να εντοπίσει  τους επιτιθέμενους και να κατεβάσει τα δεδομένα που έχουν γίνει upload.

Το tweet του Mr. Mugger αναφέρει: “Τα δεδομένα 50,000 χρηστών της Foodmandu έχουν γίνει compromise. Είμαι πραγματικά από το πώς παραμελούν οι εταιρείες την ασφάλεια τους. Η βάση δεδομένων αποτελείται από προσωπικές λεπτομέρειες περισσοτέρων από 150,000 χρηστών, διεύθυνσεις και email. Ωστόσο, το demo φιλτράρεται.”

Ωστόσο με βάση την τελευταία πρόταση, “Το demo φιλτράρεται”, θα μπορούσε να είναι πιθανό ο κ. Mugger να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από όσα αναφέρονται. Η φιλτραρισμένη υποενότητα μπορεί στην πραγματικότητα να περιλαμβάνει κωδικούς πρόσβασης ή τηλεφωνικούς αριθμούς.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS