ΑρχικήinetFacebook: Γιατί απαγορεύει τις διαφημίσεις για ιατρικές μάσκες προσώπου;

Facebook: Γιατί απαγορεύει τις διαφημίσεις για ιατρικές μάσκες προσώπου;

Κορωνοϊός ιατρικές μάσκες προσώπουΤο Facebook απαγορεύει προσωρινά τις διαφημίσεις για ιατρικές μάσκες προσώπου, με αφορμή του ότι πολλοί έμποροι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο, την ανησυχία και τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά και να επωφεληθούν από την εξάπλωση τoυ Κορωνοϊού. Ο επικεφαλής του Facebook για τις διαφημίσεις και τα επιχειρηματικά προϊόντα, Rob Leathern, δήλωσε ότι η εφαρμογή σταματά τις διαφημίσεις και τις εμπορικές λίστες που πωλούν ιατρικές μάσκες προσώπου. Η απαγόρευση των διαφημίσεων θα επηρεάσει τα προϊόντα που περιγράφονται ως ιατρικές συσκευές και μάσκες προσώπου που πλέον παρουσιάζουν ελλείψεις. Ο Leathern δήλωσε επίσης πως η εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σχετικά με τον Κορωνοϊό και πρόκειται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στις πολιτικές της, σε περίπτωση που παρατηρήσει ότι κάποια άτομα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση που είναι κρίσιμη για τη δημόσια υγεία. Μάσκες κάθε μορφής, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο από όσους ανησυχούν για τον Κορωνοϊό και καθώς η ζήτηση αυξάνεται, αυξάνονται και οι τιμές. Φορώντας μάσκα προσώπου δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν μπορεί να μεταδώσει ή να κολλήσει κάποιος τον ιό. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει αδρανής για αρκετές εβδομάδες και να μην εμφανίσει συμπτώματα. ιατρικές μάσκες προσώπου διαφημίσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συνιστά να χρησιμοποιούν μάσκες μόνο όσοι έρχονται σε επαφή με κάποιον που παρουσιάζει τα συμπτώματα του Κορωνοϊού ή βήχει ή φταρνίζεται. Συνιστάται η τήρηση των βασικών προτύπων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή με αντισηπτικό.

Ορισμένες εταιρείες ζητούν επίσης από το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του Κορωνοϊού. Καθώς οι αγορές προϊόντων “πανικού”, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού τουαλέτας, των μασκών προσώπου και του αντισηπτικού χεριών έχουν πλέον τα ράφια κενά, οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του site της Amazon, καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ιδιαίτερο και σοβαρό ζήτημα. Συγκεκριμένα, η Amazon έχει αφαιρέσει πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα από το site της για να εμποδίσει άλλους προμηθευτές να επωφεληθούν από τις ανησυχίες που έχει δημιουργήσει ο Κορωνοϊός.Facebook για ιατρικές μάσκες προσώπου διαφημίσεις και εξάπλωση Κορωνοϊού

Ένα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι η αύξηση των τιμών για βασικά αντικείμενα, όπως μάσκες και αντισηπτικά, τα οποία υπό άλλες συνθήκες ήταν διαθέσιμα σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον, κυκλοφορούν προϊόντα που υποτίθεται ότι προλαμβάνουν ή θεραπεύουν τον ιό.

Το Facebook και το Twitter προσπαθούν να αποτρέψουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ψεύτικων θεραπειών, στατιστικών και φημολογιών για την προέλευση του Κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)  έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση ως “infodemic”.

Προς το παρόν, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων περιπτώσεων Κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τις 110.000 παγκοσμίως, με περισσότερους από 3.800 θανάτους. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων βρίσκονται στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία. Η Ιταλία έχει θέσει σε καραντίνα τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο (με τελευταία την Λομβαρδία), ενώ οι πτήσεις εντός και εκτός του Μιλάνου εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες.Τέλος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για το ζήτημα του Κορωνοϊού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS