ΑρχικήinetFacebook: Απέλυσε υπάλληλο που δωροδοκούνταν για την επανεμφάνιση ψεύτικων διαφημίσεων

Facebook: Απέλυσε υπάλληλο που δωροδοκούνταν για την επανεμφάνιση ψεύτικων διαφημίσεων

FacebookΣύμφωνα με μια έκθεση της media εταιρείας Buzzfeed, το Facebook απέλυσε έναν υπάλληλό του, καθώς ανακαλύφθηκε ότι δωροδοκούνταν για να ενεργοποιήσει ξανά έναν παράνομο λογαριασμό διαφημίσεων που παραβίαζε τις πολιτικές της πλατφόρμας. Ο υπάλληλος λέγεται ότι έλαβε τουλάχιστον 5.000 δολάρια από μια εταιρεία μάρκετινγκ, με το όνομα Ads Inc.

Η Buzzfeed είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι η Ads Inc. κυκλοφορούσε ψεύτικες διαφημίσεις με προϊόντα που υποτίθεται ότι προωθούσαν διάφοροι celebrities. Η εταιρεία εκμεταλλευόταν την πλατφόρμα του Facebook για να παρουσιάσει τις διαφημίσεις της και να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Στη συνέχεια, οδηγούσε τους χρήστες σε ένα site-απάτη. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι μετά την αναφορά της Buzzfeed στο θέμα, η εταιρεία έκανε μια έρευνα, ανακάλυψε την εμπλοκή του υπαλλήλου και τον απέλυσε.

Όμως, μια ανώνυμη πηγή που συνδέεται με την Ads Inc. δήλωσε ότι συμμετείχαν περισσότεροι υπάλληλοι του Facebook σε αυτή την υπόθεση.

Ο γερουσιαστής Mark Warner, δήλωσε στην Buzzfeed ότι αυτό το περιστατικό αποδεικνύει ότι οι ψηφιακοί διαφημιστές εκμεταλλεύονται μεγάλες και δημοφιλείς πλατφόρμες για τη διάπραξη απατών και άλλων εγκλημάτων. “Λόγω του άρθρου 230, ούτε το κράτος ούτε τα θύματα αυτών των απατών μπορούν να ζητήσουν το λόγο από τις πλατφόρμες για τη διευκόλυνση που παρέχουν στους απατεώνες“, ανέφερε.

Σύμφωνα με το το άρθρο 230 του αμερικανικού νόμου περί τηλεπικοινωνιών (1996), οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι υπεύθυνες για το περιεχόμενο που ανεβάζουν τρίτοι σε αυτές. Έτσι, το Facebook δεν είναι νομικά υπεύθυνο για τις απάτες της Ad Inc., παρόλο που η διαφημιστική εταιρεία χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του.

Από τη μια πλευρά, αυτό ο νόμος έχει λογική. Οι πλατφόρμες δεν μπορούν να είναι υπεύθυνες για τις πράξεις άλλων. Από την άλλη μεριά, όμως, οι δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για παράνομες δραστηριότητες, παραπλάνηση των χρηστών, απάτες κλπ. Επομένως, πρέπει να ληφθούν κάποια μετρά για την προστασία των χρηστών αλλά και των πλατφορμών. Οι νομοθέτες θα πρέπει να ρίξουν άλλη μια ματιά στο άρθρο 230. Για παράδειγμα πέρυσι, το Κογκρέσο ψήφισε μια σημαντική τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει τις καταγγελίες εναντίον πλατφορμών που φιλοξενούν περιεχόμενο σχετικό με sex trafficking.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS