ΑρχικήbusinessΤοπ cloud storage υπηρεσίες για τους φωτογράφους

Τοπ cloud storage υπηρεσίες για τους φωτογράφους

Σε μία εποχή που είναι άκρως digital, είναι φυσική εξέλιξη να επιλέγουμε να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας σε online cloud storage. Βέβαια, κάποιοι φωτογράφοι ακόμα και τώρα δεν προτιμούν αυτή τη λύση, παρόλο που η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με την κλασική. Όπως μεταφέρετε, για παράδειγμα, τα αρχεία σας από την κάμερά στον υπολογιστή σας, απλά τώρα τα μεταφέρετε σε έναν αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στο internet, “στο σύννεφο “.

cloud

Υπάρχουν πολλά οφέλη της αποθήκευση των αρχείων σας σε έναν online server. Πρώτον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εικόνες σας από οπουδήποτε. Αυτό είναι υπέροχο εάν πρέπει να κάνετε μια γρήγορη επεξεργασία εν κινήσει ή να μοιραστείτε ένα φάκελο εικόνων με έναν φίλο, μέλος της οικογένειας ή πελάτη. Επίσης, καταργείτε το σκληρό δίσκο, γιατί ακόμα και ένας μικρός φορητός σκληρός δίσκος είναι κάτι επιπλέον που πρέπει να μεταφέρετε μαζί σας. Τέλος, με την αποθήκευση σε online cloud δεν έχετε το φόβο ότι μπορεί κάποιος να σας κλέψει τον εξοπλισμό.

Δυστυχώς, υπάρχουν όμως και κάποια αρνητικά στοιχεία που εμποδίζουν πολλούς να κάνουν χρήση του cloud. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις hacker που έκλεψαν προσωπικά αρχεία από το cloud. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και οι μεγάλες εταιρείες λαμβάνουν ακραία μέτρα για να διατηρούν τα αρχεία όλων ασφαλή. Ακόμα, για τους φωτογράφους, για παράδειγμα, ή για όσους χρειάζονται αρκετό χώρο αποθήκευσης, το cloud μπορεί να γίνει αρκετά ακριβό. Για 2TB στο Dropbox χρειάζεται κανείς $10 το μήνα.  Τέλος, ανάλογα με το που βρίσκεστε οι υπηρεσίες cloud μπορεί να είναι αργές. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων RAW μπορεί να χρειαστούν ώρες για να συγχρονιστούν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη cloud αποθήκευση που λύνουν τα χέρια των φωτογράφων. Από το Google Drive που θεωρείται πρώτο στο είδος του μέχρι το Photoshelter. Οι καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για φωτογράφους θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι:

Adobe Creative Cloud

Όταν η Adobe εισήγαγε μια ανασχεδιασμένη έκδοση του Lightroom, πρόσθεσε επίσης και την υπηρεσία cloud. Ξεκινώντας από 10 δολάρια το μήνα, το Creative Cloud Photography Plan προσφέρει πρόσβαση σε Adobe Photoshop, Lightroom CC, Lightroom Classic CC και 20GB αποθήκευσης cloud.

cloud

 

Google Drive

Το Google Drive είναι μια γρήγορη, εύχρηστη και καλά σχεδιασμένη υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Η Google προσφέρει δωρεάν χώρο αποθήκευσης 15 GB, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

cloud

To Drive επίσης διευκολύνει την κοινή χρήση των αρχείων σας. Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά ένα φάκελο απευθείας σε κάποιον άλλο ή να μοιραστείτε τον σύνδεσμο μαζί του. Έχετε τη δυνατότητα επιλογής προβολής, επεξεργασίας και σχολιασμού ανάλογα με το μέγεθος του ελέγχου που θέλετε να δώσετε στον παραλήπτη πάνω από τον φάκελο / εικόνες.

Οι αμειβόμενες μηνιαίες συνδρομές ξεκινούν από $2 για 100GB, $3 για 200GB και $10 για 1TB.

Photoshelter

Το Photoshelter είναι κάτι περισσότερο από μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο δημιουργίας site που σας επιτρέπει να κατασκευάσετε ένα content site για το portfolio σας.

Το βασικό πακέτο κοστίζει $13 και σου παρέχει 4GB αποθήκευσης. Για 100GB θα πρέπει να πληρώσετε $30 το μήνα.

cloud φωτογράφους

pCloud

Το pCloud αποθηκεύει πέντε αντίγραφα των αρχείων σας στο server του. Έτσι, αν καταστραφεί ποτέ κάποιο αρχείο σας, θα έχετε τέσσερις άλλες εκδοχές για να βεβαιωθείτε ότι δεν τον χάσατε για πάντα. Οι χρήστες του Adobe Lightroom μπορούν να χρησιμοποιήσουν το plugin pCloud και να αποθηκεύσουν τις επεξεργασίες τους απευθείας στο cloud server.

Το pCloud διαθέτει δύο τύπους επιλογών συνδρομής, ετήσια και εφόρου ζωής. Για $4 το μήνα, παίρνετε 500GB. Για μόλις $8, παίρνετε 2TB αποθήκευσης.

cloud φωτογράφους

 

Microsoft OneDrive

Όπως το Google Drive, το Microsoft One Drive είναι σαφές και εύκολο στη χρήση.

Παίρνετε 5GB αποθηκευτικού χώρου μόνο με μία εγγραφή. Για $2 ανά μήνα έχετε 100GB. Τέλος, για 1TB θα πρέπει να πληρώσετε $7 το μήνα.

cloud φωτογράφους

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS