ΑρχικήsecurityΈνας hacker χάκαρε άλλους hacker που μόλυναν τον υπολογιστή του!

Ένας hacker χάκαρε άλλους hacker που μόλυναν τον υπολογιστή του!

hacker

Μία από τις πιο γνωστές και επικίνδυνες επιθέσεις στο διαδικτυακό κόσμο είναι οι επιθέσεις ransomware. Αυτές οι επιθέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την κρυπτογράφηση των αρχείων ενός υπολογιστή από κάποιον άλλο και για να αποκρυπτογραφηθούν, απαιτείται από τον κάτοχο της μολυσμένης συσκευής να πληρώσει λύτρα στους hacker, για να λάβει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Ένα ransomware που φαίνεται να κάνει το γύρω του διαδικτύου τον τελευταίο καιρό, είναι το Muhstik Ransomware, στο οποίο οι hacker απαιτούν λύτρα σε Bitcoin, αξίας περίπου 700 δολαρίων, για να πάρετε τα αρχεία σας πίσω.

Ωστόσο φαίνεται ότι τώρα ίσως μερικοί από τους hacker που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ransomware, να βρήκαν το δάσκαλό τους! Συγκεκριμένα κάποιοι hacker επιτέθηκαν και κρυπτογράφησαν αρχεία που ανήκαν σε έναν προγραμματιστή με το όνομα Tobias Fromel. Ενώ ο Fromel έπρεπε να πληρώσει τα λύτρα για να πάρει πίσω τα αρχεία του, οι hacker δεν γνώριζαν ότι ο ίδιος είχε επίσης μερικές γνώσεις πάνω σε θέματα hacking και ο οποίος αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή του, χακάροντας τον command and control server που ανήκε στους επιτιθέμενους!

Κι ενώ δεν κατόρθωσε να τους πιάσει, αυτό που κατάφερε να κάνει ήταν να αποκτήσει περίπου 3.000 κλειδιά αποκρυπτογράφησης, τα οποία στη συνέχεια διέρρευσε δωρεάν στο Pastebin. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε θύμα της επίθεσης Muhstik και δεν θέλετε να πληρώσετε τα λύτρα για να πάρετε τα αρχεία σας πίσω, υπάρχει πιθανότητα το κλειδί αποκρυπτογράφησης να είναι μέσα σε αυτά που διέρρευσε ο Fromel.

Μια εταιρεία με την επωνυμία Emsisoft έχει επίσης κυκλοφορήσει έναν decryptor, που θα βοηθήσει τα θύματα να αποκρυπτογραφήσουν τους υπολογιστές τους. Εν τω μεταξύ, ο Fromel αναγνωρίζει ότι ενώ έχει πάρει την εκδίκηση του, οι  ενέργειές του δεν είναι ακριβώς νόμιμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS