ΑρχικήsecurityΤα Windows 7 εκπνέουν. Εκατομμύρια υπολογιστές σε κίνδυνο!

Τα Windows 7 εκπνέουν. Εκατομμύρια υπολογιστές σε κίνδυνο!

Το τέλος των Windows 7 είναι εξαιρετικά κοντά, έρχεται στις 14 Ιανουαρίου 2020. Αυτό σηματοδοτεί και το τέλος των ενημερώσεων ασφαλείας που θα στέλνει η Microsoft. Οι χρήστες και οι διαχειριστές συστήματος καλούνται να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

windows 7

Με την λήξη των Windows 7, οι οργανισμοί και τα άτομα που εξακολουθούν να τα προτιμούν, θα βρίσκονται σε εξαιρετικό κίνδυνο, καθώς θα είναι πιθανός στόχος hackers και cybercriminals.

Παραδόξως, τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι σημαντικά δημοφιλή. Βέβαια, η εταιρεία έχει προβεί σε αρκετές δηλώσεις και προειδοποιήσεις προς τους χρήστες της, ζητώντας να πραγματοποιήσουν άμεσα την αναβάθμιση σε πιο πρόσφατες εκδόσεις. Τους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στην χρήση των Windows 10.

Σύμφωνα με στατιστικά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, το 28% των υπολογιστών μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν αυτήν την έκδοση των Windows. Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι οι συσκευές Windows ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο. Έτσι, εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές βρίσκονται άμεσα σε κίνδυνο.

Στην ουσία, το βασικό support των Windows 7 σταμάτησε το 2015. Μετά από αυτό η εταιρεία, παρείχε στις συσκευές κρίσιμα security updates μεν, αλλά χωρίς τις νέες δυνατότητες που έρχονται συνήθως μαζί με τις ενημερώσεις. Η Microsoft παρέχει ακόμη τη δυνατότητα υποστήριξης τους μετά την 14η Ιανουαρίου, όμως το κόστος θα ανέρχεται για μια συσκευή στα $25 ανά έτος.

windows 7

Η Microsoft δεν έχει δηλώσει ακόμη την λήξη των Windows Embedded 7, την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που λειτουργεί με ενσωματωμένα συστήματα, όπως POS, ΑΤΜs και αντλίες αερίου. Βέβαια, επειδή λειτουργούν για χρόνια με το ίδιο hardware και software, η αναβάθμιση είναι απαραίτητη.

Η Microsoft δήλωσε, ότι η υποστήριξη του Windows Embedded Standard 7 Service Pack 1, πρόκειται να λήξει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα συνεχίσει να παρέχει support σε άλλες εκδόσεις Embedded μέχρι το 2021 και μετά.

Γενικότερα, τα παλιότερα OS καλά κρατούν στην προτίμηση των χρηστών. Ωστόσο, οι κίνδυνοι παραμένουν και ενδέχεται να επηρεάσουν ολόκληρα συστήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS