Κυριακή, 5 Απριλίου, 14:48
Αρχική security Το 61% των κακόβουλων διαφημίσεων στοχεύει χρήστες των Windows

Το 61% των κακόβουλων διαφημίσεων στοχεύει χρήστες των Windows

κακόβουλων διαφημίσεωνΗ εταιρεία ασφαλείας Devcon δημοσίευσε μια έκθεση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έλεγε ότι οι περισσότερες malvertising εκστρατείες, αυτές δηλαδή που είναι υπεύθυνες για τη διανομή κακόβουλων διαφημίσεων, στοχεύουν, κυρίως, χρήστες των Windows.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε εσωτερικά εργαλεία για τη συλλογή των δεδομένων της. Τα δεδομένα έδειξαν ότι το 61% των κακόβουλων διαφημίσεων, που εντοπίστηκαν από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2019, αφορούσε τους χρήστες των Windows.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εκστρατείες με τις κακόβουλες διαφημίσεις προσπαθούσαν, συνήθως, να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλα sites ή προσπαθούσαν να τους εξαπατήσουν ώστε να κατεβάσουν κάποιο malware.

Η Devcon ανέφερε ότι η επιλογή των Windows χρηστών από τους hackers δεν αποτελεί έκπληξη. Τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα, τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν στοχεύσει συσκευές Windows.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές, είναι ότι σύμφωνα με τα στατιστικά, οι περισσότερες εκστρατείες, που έλαβαν χώρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, στόχευσαν έναν εκπληκτικό αριθμό χρηστών του ChromeOS.

Η Devcon ανέφερε ότι το 22% των κακόβουλων διαφημίσεων στόχευσαν το λειτουργικό σύστημα της Google, ChromeOS. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό των επιθέσεων στα άλλα λειτουργικά συστήματα: macOS (10,5%), iOS (3,2%), Android (2,1%) και iPadOS (0,8%).

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το λιγότερο ευάλωτο είναι το Linux, με ποσοστό επιθέσεων (με κακόβουλες διαφημίσεις) μόλις 0,3%. Πρόκειται για ένα εύρημα που δεν εξέπληξε τους ερευνητές, καθώς τα περισσότερα συστήματα Linux χρησιμοποιούνται ως servers.

Οι περισσότερες κακόβουλες διαφημίσεις προέρχονται από τρία δίκτυα διαφημίσεων

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε και μια άλλη έκθεση από άλλη εταιρεία ασφαλείας, την Confiant. Οι ερευνητές της συγκεκριμένης εταιρείας προσπάθησαν να βρουν την πηγή των κακόβουλων διαφημίσεων.

Η Confiant είπε ότι ανέλυσε πάνω από 120 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που δημοσιεύθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 (από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019) μέσω 75 διαφημιστικών δικτύων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όλα τα δίκτυα διαφημίσεων είναι ευάλωτα σε malvertisers.

Κάποια δίκτυα προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις κακόβουλες ενέργειες και θεσπίζουν μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, άλλες πλατφόρμες φαίνεται να ανέχονται τους hackers και να τους «επιτρέπουν» να χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους για τη διανομή κακόβουλων διαφημίσεων.

Σύμφωνα με την Confiant, περίπου το 60% όλων των κακόβουλων διαφημίσεων, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, προέρχονταν από τρία μόνο δίκτυα διαφημίσεων.

“Μάλιστα, ένα μόνο δίκτυο ήταν υπεύθυνο για το 30% των κακόβουλων διαφημίσεων που εμφανίστηκαν”, δήλωσε η Confiant.

Η εταιρεία δεν δημοσίευσε τα ονόματα των τριών δικτύων που χρησιμοποιούνται από τους hackers. Ωστόσο, είπε ότι ένα δίκτυο είναι σε θέση να εντοπίσει μια malvertising εκστρατεία που εκτελείται μέσω των πλατφορμών του, καθώς οι εκστρατείες είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση ενός μεγάλου ποσοστού διαφημίσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...