ΑρχικήinetΗ Amazon σχεδιάζει καινούριο τσιπ για κέντρα δεδομένων

Η Amazon σχεδιάζει καινούριο τσιπ για κέντρα δεδομένων

κέντρα δεδομένων

Η Amazon, όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό, έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό επεξεργαστή, για χρήση σε κέντρα δεδομένων, καθώς το τμήμα cloud computing της εταιρείας φαίνεται να απομακρύνεται σιγά σιγά από τις εταιρείες κατασκευής chipsets, όπως οι Intel και AMD.

Ο νέος επεξεργαστής AWS, χρησιμοποιεί τεχνολογία Arm και όπως δηλώνουν οι πηγές που γνωρίζουν καλύτερα το θέμα, θα είναι 20 φορές ταχύτερος από τον προκάτοχό του, τον Graviton, ο οποίος κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο και χρησιμοποιούσε επίσης τεχνολογία Arm.

Μέχρι στιγμής η αγορά cloud computing κυριαρχείται από την Intel και την AMD, με την πρώτη να ελέγχει περισσότερο από το 90% της αγοράς επεξεργαστών, ενώ η δεύτερη ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό από το υπόλοιπο.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες και σχεδιαστές τσιπ προσπαθούν επί του παρόντος να προσαρμόσουν τα τσιπ Arm, που χρησιμοποιούνται προς το παρόν σε κινητά, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κέντρα δεδομένων.

Διαταραχή στην αγορά των κέντρων δεδομένων

Το πρώτο τσιπ που δημιούργησε η Amazon δεν είχε επηρεάσει την αγορά κέντρων δεδομένων της Intel. Ωστόσο, η αναλύτρια Stacy Rasgon, πιστεύει ότι με τον σωστό σχεδιασμό, το Arm θα μπορούσε να είναι μία πρόκληση: “Όσον αφορά το Arm από μόνο του δεν με ανησυχεί, αλλά το Arm στα χέρια της Amazon ή της Google, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επενδύσουν σε αυτό, τότε γίνεται πιο προβληματικό.”

Σύμφωνα με πηγές, το νέο τσιπ της εταιρείας δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυρό όσο τα Cascade Lake της Intel ή τα τσιπ Rome της AMD.

Το προηγούμενο τσιπ Graviton της Amazon, χρησιμοποιούσε την τεχνολογία Cortex A72 της Arm, αλλά το νέο τσιπ θα χρησιμοποιεί πιθανώς την τεχνολογία Neoverse N1 της εταιρείας. Επίσης σύμφωνα με το Reuters, το τσιπ αναμένεται να έχει τουλάχιστον 32 πυρήνες. Το νέο τσιπ θα χρησιμοποιεί επίσης μια τεχνολογία που ονομάζεται «fabric», η οποία θα του επιτρέπει να συνδεθεί με άλλα τσιπ για να βοηθήσει στην επιτάχυνση των δύσκολων διαδικασιών όπως η αναγνώριση εικόνων.

Ένα εμπόδιο ωστόσο που εξακολουθεί να υπάρχει στην υιοθέτηση τσιπ Arm σε κέντρα δεδομένων, είναι το γεγονός ότι οι πελάτες θα πρέπει πιθανότατα να χρησιμοποιούν λογισμικό γραμμένο ειδικά για Arm τσιπ και αυτό είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο από το λογισμικό που αναπτύχθηκε για τσιπ Intel και AMD.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS