Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Μπορείτε να μαντέψετε την τιμή του μικρότερου AI τσιπ του κόσμου;

τσιπΤο μικρότερο AI τσιπ στον κόσμο που ονομάζεται Mipy είναι εδώ. Οι κατασκευαστές του τσιπ ισχυρίζονται ότι το Mipy δεν είναι μόνο το μικρότερο, αλλά και το πιο οικονομικό που διατίθεται στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Αναπτύχθηκε από τη συνεργασία μιας ομάδας επιστημόνων από την Ταϊβάν από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν και από μία εταιρεία σχεδιασμού IC «AVSdsp» και έχει κόστος παραγωγής τόσο χαμηλό όσο ένα δολάριο! Σωστά διαβάσατε!

Αυτό το τσιπ έχει ένα ενσωματωμένο κύκλωμα AI deep learning αναγνώρισης εικόνας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές όπως στο σπίτι, τη διαφήμιση, την εκπαίδευση, το αυτοκίνητο, την αστυνομία, την ασφάλεια, τα βιομηχανικά προϊόντα και τα προϊόντα παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το Mipy είναι ένα συνεργατικό ολοκληρωμένο κύκλωμα που οι κατασκευαστές μπορούν να τοποθετήσουν παράλληλα με το κύριο controller chip. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε πλακέτα κυκλώματος πολύ εύκολα αν διαθέτει μια κύρια λειτουργία επεξεργασίας ήχου-βίντεο.

Τα AI-capable τσιπ είναι το μέλλον και θα εφαρμοστούν σχεδόν σε κάθε συσκευή τα επόμενα χρόνια. Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ήδη «αγκαλιάσει» την επανάσταση του AI, κι από τα smartphones έως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αυτά τα τσιπ θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν.

Προς το παρόν, τα smart speakers όπως το Amazon Echo ή το Google Home αποτελούν την αιχμή της τεχνητής νοημοσύνης για εμάς, αλλά βασίζονται κυρίως σε συνδέσεις δικτύου για τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει με τη συμπερίληψη των ενσωματωμένων AI τσιπ που θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν τις φωνητικές εντολές πιο γρήγορα και να κάνουν τις εργασίες πιο αποτελεσματικά. Με το κόστος παραγωγής να μην ξεπερνάει το ένα δολάριο για ένα τσιπ AI, η ενσωμάτωση της εν λόγω τεχνολογίας στις συσκευές πρόκειται να γίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *