ΑρχικήinetΜπορείτε να μαντέψετε την τιμή του μικρότερου AI τσιπ του κόσμου;

Μπορείτε να μαντέψετε την τιμή του μικρότερου AI τσιπ του κόσμου;

τσιπΤο μικρότερο AI τσιπ στον κόσμο που ονομάζεται Mipy είναι εδώ. Οι κατασκευαστές του τσιπ ισχυρίζονται ότι το Mipy δεν είναι μόνο το μικρότερο, αλλά και το πιο οικονομικό που διατίθεται στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Αναπτύχθηκε από τη συνεργασία μιας ομάδας επιστημόνων από την Ταϊβάν από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν και από μία εταιρεία σχεδιασμού IC «AVSdsp» και έχει κόστος παραγωγής τόσο χαμηλό όσο ένα δολάριο! Σωστά διαβάσατε!

Αυτό το τσιπ έχει ένα ενσωματωμένο κύκλωμα AI deep learning αναγνώρισης εικόνας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές όπως στο σπίτι, τη διαφήμιση, την εκπαίδευση, το αυτοκίνητο, την αστυνομία, την ασφάλεια, τα βιομηχανικά προϊόντα και τα προϊόντα παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το Mipy είναι ένα συνεργατικό ολοκληρωμένο κύκλωμα που οι κατασκευαστές μπορούν να τοποθετήσουν παράλληλα με το κύριο controller chip. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε πλακέτα κυκλώματος πολύ εύκολα αν διαθέτει μια κύρια λειτουργία επεξεργασίας ήχου-βίντεο.

Τα AI-capable τσιπ είναι το μέλλον και θα εφαρμοστούν σχεδόν σε κάθε συσκευή τα επόμενα χρόνια. Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ήδη «αγκαλιάσει» την επανάσταση του AI, κι από τα smartphones έως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αυτά τα τσιπ θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν.

Προς το παρόν, τα smart speakers όπως το Amazon Echo ή το Google Home αποτελούν την αιχμή της τεχνητής νοημοσύνης για εμάς, αλλά βασίζονται κυρίως σε συνδέσεις δικτύου για τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει με τη συμπερίληψη των ενσωματωμένων AI τσιπ που θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν τις φωνητικές εντολές πιο γρήγορα και να κάνουν τις εργασίες πιο αποτελεσματικά. Με το κόστος παραγωγής να μην ξεπερνάει το ένα δολάριο για ένα τσιπ AI, η ενσωμάτωση της εν λόγω τεχνολογίας στις συσκευές πρόκειται να γίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS