15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Αυτή η τεχνολογία AI μπορεί να μετατρέψει τις προτάσεις σας σε εικόνες

AIΌλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) και για το λεγόμενο «AI Apocalypse», το οποίο αλλάζει (και καταστρέφει) τα ζωή μας όπως την ξέρουμε.

Ωστόσο πρωτού το ΑΙ μετατραπεί στον ψυχοπαθή «δολοφόνο» που περιμένουμε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να παρακολουθούμε τις ξεκαρδιστικές προσπάθειες της τεχνολογίας αυτής στο ταξίδι της για να κατακτήσει τον κόσμο μας! Όπως αυτή η νέα τεχνολογία AI που ονομάζεται AttnGAN, η οποία εκπαιδεύεται να παράγει ακριβείς εικόνες με βάση την εισαγωγή κειμένου. Οι ερευνητές εκπαίδευσαν το bot σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων όπως εικόνες πουλιών ή γατών.

Ο αλγόριθμος Generative Adversearial Network (GAN) εκδόθηκε αρχικά από την Ομάδα Deep learning της Microsoft, κι ο οποίος μέχρι στιγμής, δημιουργεί θολές εικόνες πουλιών, ενώ το έργο δημοσιεύτηκε επίσης και σε ερευνητικό έγγραφο στο arXiv.org.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο της Microsoft: «Το GAN λειτουργεί καλά όταν δημιουργεί εικόνες από απλές περιγραφές κειμένων, αλλά η ποιότητα παραμένει στάσιμη όταν δέχεται περιπλοκότερες περιγραφές».

Με άλλα λόγια, ο αλγόριθμος λειτουργεί αξιοπρεπώς με κείμενα μίας λέξης, αλλά φαίνεται να μπερδεύεται όταν εισάγεται μια πλήρης πρόταση ενώ χάνονται οι λεπτομερείς πληροφορίες των εικόνων. Ως εκ τούτου, οι εικόνες που δημιουργεί είναι θολές και λίγο «τρομακτικές».

Ο Cristóbal Valenzuela, τεχνολόγος και ερευνητής από τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα demo του AttnGAN, για να δοκιμάσετε μόνοι σας μερικά κείμενα.

Παρόλο που το AI φαίνεται να είναι αρκετά αδύναμο να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο, η συνολική ιδέα είναι πολύ χρήσιμη, δεδομένου ότι ένα λειτουργικό GAN θα μπορούσε να έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές, όπως να βοηθά τους ζωγράφους και τους αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων με τα σκίτσα τους ή ως εργαλείο για φωνητική ενεργοποίηση λήψης φωτογραφιών.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *