Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Αυτή η τεχνολογία AI μπορεί να μετατρέψει τις προτάσεις σας σε εικόνες

AIΌλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) και για το λεγόμενο «AI Apocalypse», το οποίο αλλάζει (και καταστρέφει) τα ζωή μας όπως την ξέρουμε.

Ωστόσο πρωτού το ΑΙ μετατραπεί στον ψυχοπαθή «δολοφόνο» που περιμένουμε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να παρακολουθούμε τις ξεκαρδιστικές προσπάθειες της τεχνολογίας αυτής στο ταξίδι της για να κατακτήσει τον κόσμο μας! Όπως αυτή η νέα τεχνολογία AI που ονομάζεται AttnGAN, η οποία εκπαιδεύεται να παράγει ακριβείς εικόνες με βάση την εισαγωγή κειμένου. Οι ερευνητές εκπαίδευσαν το bot σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων όπως εικόνες πουλιών ή γατών.

Ο αλγόριθμος Generative Adversearial Network (GAN) εκδόθηκε αρχικά από την Ομάδα Deep learning της Microsoft, κι ο οποίος μέχρι στιγμής, δημιουργεί θολές εικόνες πουλιών, ενώ το έργο δημοσιεύτηκε επίσης και σε ερευνητικό έγγραφο στο arXiv.org.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο της Microsoft: «Το GAN λειτουργεί καλά όταν δημιουργεί εικόνες από απλές περιγραφές κειμένων, αλλά η ποιότητα παραμένει στάσιμη όταν δέχεται περιπλοκότερες περιγραφές».

Με άλλα λόγια, ο αλγόριθμος λειτουργεί αξιοπρεπώς με κείμενα μίας λέξης, αλλά φαίνεται να μπερδεύεται όταν εισάγεται μια πλήρης πρόταση ενώ χάνονται οι λεπτομερείς πληροφορίες των εικόνων. Ως εκ τούτου, οι εικόνες που δημιουργεί είναι θολές και λίγο «τρομακτικές».

Ο Cristóbal Valenzuela, τεχνολόγος και ερευνητής από τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα demo του AttnGAN, για να δοκιμάσετε μόνοι σας μερικά κείμενα.

Παρόλο που το AI φαίνεται να είναι αρκετά αδύναμο να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο, η συνολική ιδέα είναι πολύ χρήσιμη, δεδομένου ότι ένα λειτουργικό GAN θα μπορούσε να έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές, όπως να βοηθά τους ζωγράφους και τους αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων με τα σκίτσα τους ή ως εργαλείο για φωνητική ενεργοποίηση λήψης φωτογραφιών.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *