ΑρχικήinetΑυτή η τεχνολογία AI μπορεί να μετατρέψει τις προτάσεις σας σε εικόνες

Αυτή η τεχνολογία AI μπορεί να μετατρέψει τις προτάσεις σας σε εικόνες

AIΌλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) και για το λεγόμενο «AI Apocalypse», το οποίο αλλάζει (και καταστρέφει) τα ζωή μας όπως την ξέρουμε.

Ωστόσο πρωτού το ΑΙ μετατραπεί στον ψυχοπαθή «δολοφόνο» που περιμένουμε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να παρακολουθούμε τις ξεκαρδιστικές προσπάθειες της τεχνολογίας αυτής στο ταξίδι της για να κατακτήσει τον κόσμο μας! Όπως αυτή η νέα τεχνολογία AI που ονομάζεται AttnGAN, η οποία εκπαιδεύεται να παράγει ακριβείς εικόνες με βάση την εισαγωγή κειμένου. Οι ερευνητές εκπαίδευσαν το bot σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων όπως εικόνες πουλιών ή γατών.

Ο αλγόριθμος Generative Adversearial Network (GAN) εκδόθηκε αρχικά από την Ομάδα Deep learning της Microsoft, κι ο οποίος μέχρι στιγμής, δημιουργεί θολές εικόνες πουλιών, ενώ το έργο δημοσιεύτηκε επίσης και σε ερευνητικό έγγραφο στο arXiv.org.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο της Microsoft: “Το GAN λειτουργεί καλά όταν δημιουργεί εικόνες από απλές περιγραφές κειμένων, αλλά η ποιότητα παραμένει στάσιμη όταν δέχεται περιπλοκότερες περιγραφές”.

Με άλλα λόγια, ο αλγόριθμος λειτουργεί αξιοπρεπώς με κείμενα μίας λέξης, αλλά φαίνεται να μπερδεύεται όταν εισάγεται μια πλήρης πρόταση ενώ χάνονται οι λεπτομερείς πληροφορίες των εικόνων. Ως εκ τούτου, οι εικόνες που δημιουργεί είναι θολές και λίγο “τρομακτικές”.

Ο Cristóbal Valenzuela, τεχνολόγος και ερευνητής από τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα demo του AttnGAN, για να δοκιμάσετε μόνοι σας μερικά κείμενα.

Παρόλο που το AI φαίνεται να είναι αρκετά αδύναμο να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο, η συνολική ιδέα είναι πολύ χρήσιμη, δεδομένου ότι ένα λειτουργικό GAN θα μπορούσε να έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές, όπως να βοηθά τους ζωγράφους και τους αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων με τα σκίτσα τους ή ως εργαλείο για φωνητική ενεργοποίηση λήψης φωτογραφιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS