Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Τεχνολογία AI του Facebook μπορεί να «ανοίξει» τα κλειστά μάτια σε φωτογραφίες

μάτιαΔύο μηχανικοί του Facebook, δημιούργησαν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να ανοίξει τα μάτια ατόμων που έχουν βγει με κλειστά μάτια σε φωτογραφίες, όπως αποκαλύφθηκε από την εταιρεία αυτή την εβδομάδα.

Παρόλο που η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε φάση έρευνας, είναι η πρώτη τεχνολογία του είδους της που «διορθώνει» τα κλειστά μάτια στις φωτογραφίες, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές όπως ο φωτισμός. Το Adobe, το κορυφαίο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει ακόμα.

Παρόλο που είναι ακόμα ασαφές αν το Facebook θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή τη μέθοδο για να επιδιορθώσει φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο, θα μπορούσε εντούτοις να εγείρει ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Η εταιρεία έχει ήδη κατηγορηθεί για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου AI χωρίς την άδεια των χρηστών, ώστε να προτείνει την επισήμανσή τους σε φωτογραφίες.

Αυτοί που κατηγόρησαν το Facebook, ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, παραβιάζει τους νόμους που απαγορεύουν στις εταιρείες να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά τους. Και αυτή η νέα λειτουργία επεξεργασίας βασίζεται αποκλειστικά στη συλλογή, χρήση και έλεγχο βιομετρικών πληροφοριών του χρήστη.

Η τεχνολογία λειτουργεί με την εκπαίδευση του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης πάνω σε φωτογραφίες ανθρώπων με τα μάτια τους ανοιχτά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το σχήμα και το χρώμα των ματιών και στη συνέχεια το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να μεταφέρει «ανοιχτά μάτια» στις φωτογραφίες.

Η τεχνολογία ωστόσο δεν είναι τέλεια, καθώς δεν μπόρεσε να βάλει με επιτυχία ανοιχτά μάτια σε πρόσωπα που έχουν τραβηχτεί σε περίεργες γωνίες, άτομα με γυαλιά ηλίου, άλλα και πρόσωπα που δεν κοιτάζουν ευθεία μπροστά. Οι ερευνητές του Facebook πιστεύουν ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να λυθεί με την περεταίρω εκπαίδευση της τεχνολογίας με περισσότερες φωτογραφίες, μεγαλύτερη ποικιλία προσώπων και ρυθμίσεων.

Μένει μόνο να δούμε τι θα κάνει τελικά το Facebook με αυτό το ισχυρό καινούργιο εργαλείο και αν θα μπορέσει ποτέ να το καταστήσει χρήσιμο για τους 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *