Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Τεχνολογία AI του Facebook μπορεί να «ανοίξει» τα κλειστά μάτια σε φωτογραφίες

μάτιαΔύο μηχανικοί του Facebook, δημιούργησαν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να ανοίξει τα μάτια ατόμων που έχουν βγει με κλειστά μάτια σε φωτογραφίες, όπως αποκαλύφθηκε από την εταιρεία αυτή την εβδομάδα.

Παρόλο που η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε φάση έρευνας, είναι η πρώτη τεχνολογία του είδους της που «διορθώνει» τα κλειστά μάτια στις φωτογραφίες, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές όπως ο φωτισμός. Το Adobe, το κορυφαίο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει ακόμα.

Παρόλο που είναι ακόμα ασαφές αν το Facebook θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή τη μέθοδο για να επιδιορθώσει φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο, θα μπορούσε εντούτοις να εγείρει ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Η εταιρεία έχει ήδη κατηγορηθεί για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου AI χωρίς την άδεια των χρηστών, ώστε να προτείνει την επισήμανσή τους σε φωτογραφίες.

Αυτοί που κατηγόρησαν το Facebook, ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, παραβιάζει τους νόμους που απαγορεύουν στις εταιρείες να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά τους. Και αυτή η νέα λειτουργία επεξεργασίας βασίζεται αποκλειστικά στη συλλογή, χρήση και έλεγχο βιομετρικών πληροφοριών του χρήστη.

Η τεχνολογία λειτουργεί με την εκπαίδευση του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης πάνω σε φωτογραφίες ανθρώπων με τα μάτια τους ανοιχτά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το σχήμα και το χρώμα των ματιών και στη συνέχεια το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να μεταφέρει «ανοιχτά μάτια» στις φωτογραφίες.

Η τεχνολογία ωστόσο δεν είναι τέλεια, καθώς δεν μπόρεσε να βάλει με επιτυχία ανοιχτά μάτια σε πρόσωπα που έχουν τραβηχτεί σε περίεργες γωνίες, άτομα με γυαλιά ηλίου, άλλα και πρόσωπα που δεν κοιτάζουν ευθεία μπροστά. Οι ερευνητές του Facebook πιστεύουν ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να λυθεί με την περεταίρω εκπαίδευση της τεχνολογίας με περισσότερες φωτογραφίες, μεγαλύτερη ποικιλία προσώπων και ρυθμίσεων.

Μένει μόνο να δούμε τι θα κάνει τελικά το Facebook με αυτό το ισχυρό καινούργιο εργαλείο και αν θα μπορέσει ποτέ να το καταστήσει χρήσιμο για τους 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *