Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
Latest Posts

Μόλις 1 έτος χρήσης του Smartphone μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης

smartphoneΠόσες φορές οι μεγαλύτεροί μας, μας έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη χρήση ενός smartphone; Και όμως, ποτέ δεν τους ακούμε, σκεπτόμενοι ότι απλώς λένε πράγματα χωρίς να τα στηρίζουν σε κάποια έρευνα.

Ωστόσο τώρα, μία νέα έρευνα αναφέρει ότι μόλις ένα έτος ακτινοβολίας από το smartphone, είναι αρκετό για να βλάψει τον εγκέφαλο ενός εφήβου.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Environmental Health Perspectives στην Ελβετία, οι ερευνητές βρήκαν μια σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας των smartphone και της απώλειας βραχυπρόθεσμης μνήμης στους εφήβους.

Περισσότεροι από 700 έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (RF-EMF) που εκπέμπονται από τα smartphones κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Η μελέτη έλαβε αρνητικά αποτελέσματα, αφού οι μαθητές έκαναν ένα τεστ εικόνων και προφορικό, ένα χρόνο μετά από την αρχή της έρευνας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο συνέβησαν μόνο όταν κρατούσα το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι τους. Δραστηριότητες όπως τα παιχνίδια, η αποστολή μηνυμάτων ή η περιήγηση στο διαδίκτυο δεν επηρεάζουν οπωσδήποτε τον εγκέφαλο, καθώς οι ακτινοβολίες απέχουν πολύ από το κεφάλι.

Παρόλα αυτά, η ερευνήτρια Martin Röösli προειδοποιεί ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, για να δούμε πώς έχουν παίξει ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως η εφηβεία στη μελέτη. Ξεκαθαρίζει ότι οι ακτινοβολίες του τηλεφώνου είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών RF-EMF με τη χρήση ακουστικών και ηχείου, ώστε να μην κρατάτε το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *