ΑρχικήinetΗ Google θέλει να φέρει τις blockchain τεχνολογίες στις cloud υπηρεσίες της

Η Google θέλει να φέρει τις blockchain τεχνολογίες στις cloud υπηρεσίες της

Σήμερα η Google ανακοίνωσε την συνεργασία της με μια startup εταιρεία στην Νέα Υόρκη με όνομα Digital Asset, οι οποία εξειδικεύεται στο να δημιουργεί εργαλεία για εφαρμογές που έχουν ως βάση το blockchain. Η νέα συνεργασία είναι ακόλουθη της συνεργασίας της Google με την BlockApps, μια άλλη startup που εξειδικεύεται στις decentralized εφαρμογές.

blockchain google technology

Η Google δήλωσε μέσα από ένα blog post ότι οι πελάτες των cloud υπηρεσιών της εταιρείας θα μπορούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία διανεμημένων ledger (distributed ledger technology) χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Digital Asset και της BlockApps. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε θα είναι διαθέσιμα τα προγράμματα  για χρήση, αλλά περισσότερα στοιχεία θα αποκαλυφθούν αυτή την εβδομάδα στο event της Google. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αργότερα θα εισάγει open source τεχνολογίες για εφαρμογές «χτισμένες»  με την blockchain τεχνολογία, hyperledger fabric και Ethereum.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η Google ψάχνει ένα τρόπο για να παρέχει στους πελάτες της κάτι που μέχρι στιγμής δεν παρέχουν οι ανταγωνιστές της όπως το Azure της Microsoft ή το Amazon Web Services, που μέχρι στιγμής έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Google.

Η συνεργασία με την Digital Asset, δίνει στην Google και στους συνεργάτες της, την δυνατότητα να δημιουργήσουν smart contracts, καθώς και στην αντίστοιχη προγραμματιστική γλώσσα που απαιτείται. Με την χρήση αυτών των δυο, οι developers της Google Μπορούν να δημιουργήσουν προγράμματα τα οποίο μπορούν να παρέχουν δωρεάν ή επί πληρωμή.

Η Google φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εν λόγω τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια, καθώς φαίνεται ότι από το 2012 μέχρι το 2017 είναι η δεύτερη πιο ενεργή εταιρεία που επενδύει στο blockchain.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS