ΑρχικήsecurityCloud Computing: Βήματα ασφαλείας πριν μεταφέρετε την επιχείρησή σας

Cloud Computing: Βήματα ασφαλείας πριν μεταφέρετε την επιχείρησή σας

Το Cloud άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας, την εκτέλεση λειτουργιών και τις επιχειρηματικές αποφάσεις των εταιριών, προς το καλύτερο.

Αλλά, όπως κάθε άλλη υπηρεσία που συνδέεται με το Διαδίκτυο, το cloud computing είναι επίσης ευάλωτο στα cyber attacks. Παραβιάσεις δεδομένων, αεροπειρατεία λογαριασμού, επιθέσεις ransomware, επιθέσεις DoS κ.λπ. είναι κοινοί προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια του cloud που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρηματικών πληροφοριών σχετικά με τις μελλοντικές εκτελέσεις, τις στρατηγικές και τα οικονομικά διαπιστευτήρια που αποθηκεύονται στο cloud.

cloud

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε μία αξιόπιστη υποδομή κυβερνοασφάλειας, πριν μεταβείτε στο cloud:

  1. Εξετάστε τους κινδύνους που σχετίζονται με την Ασφάλεια Cloud Computing

Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της αλλαγής στις επιχειρήσεις είναι η εκτίμηση κινδύνου. Είναι σημαντικό οι αρχές να έχουν επίγνωση των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η προτεινόμενη αλλαγή στα δεδομένα τους. Το ίδιο πράγμα ισχύει και με το cloud computing. Όταν μια επιχείρηση επιθυμεί να μεταφερθεί σε cloud computing, θα πρέπει να γνωρίζει και τους κινδύνους ασφάλειας του cloud computing.

  1. Προσδιορίστε τα δεδομένα σας

Αφού γνωρίζετε όλες τις ευπάθειες και τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια του cloud computing, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να οδηγήσουν σε κλοπή δεδομένων. Έτσι, καλό είναι να οργανώνετε τα δεδομένα σας και να διαχωρίζετε τα περιεχόμενα μέσα σε αυτά σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες. Μεταβείτε στο cloud, μεταφέροντας πρώτα τα στοιχεία με τη μικρότερη σημασία.

  1. Κόστος Μεταφοράς

Για μεγάλες εταιρίες,  η διαχείριση του προϋπολογισμού είναι μια διαδικασία ταχείας διαδικασίας, όπου κατανέμονται πόροι για την εκτέλεση καθηκόντων διαχείρισης αλλαγών. Όμως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Πριν μεταβείτε, βεβαιωθείτε ότι δε βλάπτει τους λογαριασμούς της επιχείρησής σας σε οποιοδήποτε βαθμό.

  1. Ξεκινήστε χτίζοντας την υποδομή κυβερνοασφάλειας

Κατανοήστε την τρέχουσα υποδομή σας στον κυβερνοχώρο. Ελέγξτε τι είδους απειλές μπορεί να δεχτείτε και τι ευπάθειες υπάρχουν ήδη. Αν βρεθούν, διορθώστε τα. Δείτε ξεχωριστά τις διαφορετικές πτυχές της υποδομής σας στον κυβερνοχώρο. Αξιολογήστε τις προοπτικές ασφάλειας των τελικών σημείων.

cloud

  1. Ελέγξτε τη διαλειτουργικότητα ασφαλείας

Αν και τα εργαλεία για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου είναι λιγότερο χρήσιμα στους προσωπικούς υπολογιστές, οι επιχειρήσεις είναι πιο προστατευμένες με πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας. Επομένως, αξιολογήστε τα τείχη προστασίας, τα βασικά στοιχεία ασφαλείας δικτύου, την τεχνολογία κρυπτογράφησης και τις υπηρεσίες προστασίας από malware που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Ελέγξτε τα ενάντια στους κινδύνους του cloud security. Κάποιος πρέπει να διασφαλίσει ότι τα υπάρχοντα βασικά στοιχεία θα είναι εξίσου χρήσιμα και για το cloud computing.

  1. Βρείτε έναν κατάλληλο Web Service Provider, ο οποίος βρίσκεται στον προϋπολογισμό σας

Παρά το γεγονός ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί, όλες οι πληροφορίες που βάζετε στο cloud είναι επίσης ευθύνη του service provider. Είναι σημαντικό ο συγκεκριμένος πάροχος να είναι αξιόπιστος.

  1. Μεταφορά παλαιών δεδομένων

Τα παλαιά δεδομένα πρέπει να μεταφερθούν στις νέες πλατφόρμες computing platforms. Τα προηγούμενα δεδομένα είναι απαραίτητα για την πρόβλεψη των μελλοντικών τάσεων και των επιχειρησιακών αποφάσεων. Αλλά τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να οργανώνονται και να προστατεύονται όταν μεταφέρονται. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εξετάσουν τη χρήση του Containerization σε ένα τέτοιο σενάριο.

  1. Εκπαίδευση Εργαζομένων

Η μετάβαση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι οι υπάλληλοι της επιχείρησης να γνωρίζουν τη χρήση και τη μεθοδολογία του cloud computing. Σε πολλές περιπτώσεις παραβίασης, υπήρξε λάθος των εργαζομένων που το προκάλεσε. Δεν είναι ότι ο εργαζόμενος σκόπιμα έκανε κάτι λάθος, αλλά δεν του είπαν σωστά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση της ασφάλειας του cloud.

cloud

  1. Ελέγξτε τους εξωτερικούς συνεργατές

Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud Computing προσφέρουν ενσωματώσεις τρίτων για την εκτέλεση διαφορετικών λειτουργιών. Αυτές οι ενοποιήσεις έχουν στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στα μικρότερα καθήκοντα. Αλλά, για να συνεργαστείτε, θα πρέπει να τους επιτρέψετε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μέρος πληροφοριών από τους λογαριασμούς σας στο cloud computing, κάτι το οποίο πρέπει να ελέγξετε πριν προχωρήσετε.

  1. Penetration Testing

Είναι καλό ο πάροχος υπηρεσιών να σας επιτρέπει penetration testing για να μετρήσετε το επίπεδο ασφάλειας.

Σε διάφορες υπηρεσίες cloud, υπάρχει ένα αυτόματο χαρακτηριστικό του cybersecurity που εντοπίζει επιθέσεις και κλείνει ταυτόχρονα τους cloud servers. Εάν η προσομοιωμένη επίθεση δεν ανιχνεύεται από αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κενά.

  1. Ελέγξτε τις απειλές κατά της απομακρυσμένης προσβασιμότητας

Σε διάφορες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να συνδεθούν από το σπίτι τους μέσω των προσωπικών τους συσκευών και του προσωπικού δικτύου. Αυτές οι συσκευές και τα δίκτυα δεν προστατεύονται από τα ίδια μέτρα όπως τα συστήματα επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες cloud που μεταφέρονται προσφέρουν παρόμοια προστασία για την απομακρυσμένη πρόσβαση των λογαριασμών τους επίσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS