Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 11:53
Αρχική inet Google: Στο αποκορύφωμα οι εντάσεις με τους υπαλλήλους της

Google: Στο αποκορύφωμα οι εντάσεις με τους υπαλλήλους της

Για χρόνια, η Google θεωρούταν από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα. Ωστόσο, πλέον η φήμη της είναι εντελώς διαφορετική, αφού υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους εργαζομένους της.

google

Η ένταση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης φαίνεται να φθάνει σε ένα κρίσιμο σημείο. Τη Δευτέρα, η Google απέλυσε αρκετούς ειλικρινείς υπαλλήλους μέσω εσωτερικής ανακοίνωσης για φερόμενη παραβίαση των πολιτικών ασφαλείας δεδομένων. Τώρα φυσικά ορισμένοι υπάλληλοι κατηγορούν την Google ότι προσπαθεί να καταστείλει τους επικριτές της.

Κάποιοι εργαζόμενοι της Google που διοργάνωσαν διαμαρτυρίες περιέγραψαν τις απολύσεις ως μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων.

“Με αυτές τις απολύσεις, η Google κάνει αντίποινα εναντίον των εργαζομένων που δημιουργούν οργανώσεις”, ανέφεραν σε δήλωση”.

google

Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο CNN Business ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν λόγω του ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες ήταν περιορισμένες λόγω της πολιτικής ασφάλειας δεδομένων. Ένας από τους εργαζομένους, δήλωσε ο εκπρόσωπος, είχε εγγραφεί σε άλλα ημερολόγια εργασίας των υπαλλήλων της Google χωρίς να το γνωρίζουν.

Ωστόσο, η πολιτική άλλαξε πρόσφατα, σύμφωνα με την κοινή δήλωση άλλων υπαλλήλων της Google, και έτσι κατάργησε αυτή την κατηγορία προς τους εργαζομένους, παρόλο που απολύθηκαν.

Σε όλη τη Silicon Valley, εκατοντάδες υπάλληλοι του Facebook (FB) έχουν μιλήσει για να αντιταχθούν στη στάση της εταιρείας σχετικά με την πολιτική της. Οι εργαζόμενοι στο Amazon (AMZN) διοργάνωσαν μια επίσκεψη το Σεπτέμβριο για να πιέσουν τον CEO Jeff Bezos για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την αλλαγή του κλίματος. Και οι ηγέτες της Microsoft (MSFT) και της Salesforce (CRM) έλαβαν επιστολές από υπαλλήλους που τους ζητούσαν να τερματίσουν τις κυβερνητικές συμβάσεις με την US Immigration και Customs Enforcement.

google

Οι απολύσεις, μαζί με την ανακοίνωση για την πρόσληψη μιας συμβουλευτικής εταιρείας που συνδέεται με δραστηριότητες κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, υποδηλώνουν μετατόπιση της προσέγγισής της στη διαφωνία των εργαζομένων.

Αυτό το μήνα, καθώς οι απολύσεις πλησίαζαν, η Google δήλωσε ότι θα περιορίσει τις εβδομαδιαίες συσκέψεις όλων των υπαλλήλων.

Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τις αντιλήψεις ότι η εταιρεία εστιάζει όλο και περισσότερο στις ενέργειές με στόχο τον εντοπισμό πηγών εσωτερικής διαφωνίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ισχυρή DDos επίθεση έπληξε τράπεζες κι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ουγγαρίας

Τράπεζες κι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ουγγαρίας είδαν τις υπηρεσίες τους να διακόπτονται, μετά από μια ισχυρή DDoS επίθεση που έλαβε χώρα την...

ThunderX ransomware: Τα θύματά του μπορούν να ανακτήσουν τα αρχεία τους δωρεάν

Η ολλανδική εταιρεία κυβερνοασφάλειας "Tesorion" κυκλοφόρησε έναν δωρεάν αποκρυπτογράφο που καθιστά στα θύματα του ThunderX ransomware δυνατή την ανάκτηση των αρχείων τους....

Πώς να εκτελέσετε ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του Android τηλεφώνου σας

Τα gestures και τα shortcuts σάς επιτρέπουν να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πράγματα χωρίς να μεταβείτε σε εφαρμογές και μενού. Τι γίνεται...

iOS 14: Τα νέα χαρακτηριστικά που περιμέναμε καιρό!

Η ετήσια ενημέρωση iPhone της Apple, iOS 14, είναι εδώ, και εκτός από τις νέες λειτουργίες απορρήτου και ασφαλείας υπάρχουν πολλές ακόμα.

Επιχειρήσεις – COVID-19: Αποθήκευση στο cloud VS κέντρα δεδομένων!

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξουν τόσο τις...

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Translate App της Apple στο iPhone σας;

Το Translate app της Apple, που εισήχθη στο iOS 14, επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να κάνουν...

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ιδιωτικές διευθύνσεις Wi-Fi MAC

Η Apple άλλαξε τον τρόπο σύνδεσης των iPhone και iPad σε δίκτυα Wi-Fi ξεκινώντας από τις ενημερώσεις iOS 14 και iPadOS 14....

Mac: Δείτε πως να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα!

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πιο πολλές δυσκολίες στη μετονομασία αρχείων σε Mac, σε σχέση με την αλλαγή ονομάτων στα Windows. Το Finder του...

Πώς μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση του Chromebook σας;

Πολλές φορές οι χρήστες αναρωτιούνται για την απόδοση του υπολογιστή τους και θα ήθελαν να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο σύστημά...

Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες παρακολούθησης με το τηλέφωνό σας

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας ή σε επαγγελματικά ταξίδια, αναγκαζόμαστε να μένουμε σε ξενοδοχεία ή Airbnb....