Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:13
Αρχική inet Google: Στο αποκορύφωμα οι εντάσεις με τους υπαλλήλους της

Google: Στο αποκορύφωμα οι εντάσεις με τους υπαλλήλους της

Για χρόνια, η Google θεωρούταν από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα. Ωστόσο, πλέον η φήμη της είναι εντελώς διαφορετική, αφού υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους εργαζομένους της.

google

Η ένταση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης φαίνεται να φθάνει σε ένα κρίσιμο σημείο. Τη Δευτέρα, η Google απέλυσε αρκετούς ειλικρινείς υπαλλήλους μέσω εσωτερικής ανακοίνωσης για φερόμενη παραβίαση των πολιτικών ασφαλείας δεδομένων. Τώρα φυσικά ορισμένοι υπάλληλοι κατηγορούν την Google ότι προσπαθεί να καταστείλει τους επικριτές της.

Κάποιοι εργαζόμενοι της Google που διοργάνωσαν διαμαρτυρίες περιέγραψαν τις απολύσεις ως μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων.

“Με αυτές τις απολύσεις, η Google κάνει αντίποινα εναντίον των εργαζομένων που δημιουργούν οργανώσεις”, ανέφεραν σε δήλωση”.

google

- Advertisement -

Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο CNN Business ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν λόγω του ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες ήταν περιορισμένες λόγω της πολιτικής ασφάλειας δεδομένων. Ένας από τους εργαζομένους, δήλωσε ο εκπρόσωπος, είχε εγγραφεί σε άλλα ημερολόγια εργασίας των υπαλλήλων της Google χωρίς να το γνωρίζουν.

Ωστόσο, η πολιτική άλλαξε πρόσφατα, σύμφωνα με την κοινή δήλωση άλλων υπαλλήλων της Google, και έτσι κατάργησε αυτή την κατηγορία προς τους εργαζομένους, παρόλο που απολύθηκαν.

Σε όλη τη Silicon Valley, εκατοντάδες υπάλληλοι του Facebook (FB) έχουν μιλήσει για να αντιταχθούν στη στάση της εταιρείας σχετικά με την πολιτική της. Οι εργαζόμενοι στο Amazon (AMZN) διοργάνωσαν μια επίσκεψη το Σεπτέμβριο για να πιέσουν τον CEO Jeff Bezos για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την αλλαγή του κλίματος. Και οι ηγέτες της Microsoft (MSFT) και της Salesforce (CRM) έλαβαν επιστολές από υπαλλήλους που τους ζητούσαν να τερματίσουν τις κυβερνητικές συμβάσεις με την US Immigration και Customs Enforcement.

google

Οι απολύσεις, μαζί με την ανακοίνωση για την πρόσληψη μιας συμβουλευτικής εταιρείας που συνδέεται με δραστηριότητες κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, υποδηλώνουν μετατόπιση της προσέγγισής της στη διαφωνία των εργαζομένων.

Αυτό το μήνα, καθώς οι απολύσεις πλησίαζαν, η Google δήλωσε ότι θα περιορίσει τις εβδομαδιαίες συσκέψεις όλων των υπαλλήλων.

Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τις αντιλήψεις ότι η εταιρεία εστιάζει όλο και περισσότερο στις ενέργειές με στόχο τον εντοπισμό πηγών εσωτερικής διαφωνίας.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...