ΑρχικήinetWindows 7 Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

Windows 7 Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

Η Microsoft έχει προγραμματιστεί να σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου. Έχει μείνει 1 μήνας περίπου και θα περίμενε κανείς ότι η πλειοψηφία των χρηστών έχει αναβαθμίσει ήδη σε Windows 10.windows 7

Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της NetMarketShare για τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, αυτό δεν ισχύει, καθώς το μερίδιο αγοράς των Windows 7 μειώθηκε ελάχιστα τον περασμένο μήνα.

Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο για τη Microsoft είναι ότι τα Windows 10 σημείωσαν μια μικρή πτώση σε μια εποχή που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το τέλος υποστήριξης των Windows 7.

Πιο συγκεκριμένα, τα Windows 10 παραμένουν το πρώτο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά η χρήση τους μειώθηκε από το 54,30% στο 53,81%. Τα Windows 7 εξακολουθούσαν να είναι δεύτερα σε επιλογή, και η πτώση στο ποσοστό υιοθέτησης φαίνεται να είναι πολύ πιο αργή από ό, τι περίμενε η Microsoft. Το μερίδιο αγοράς των Windows 7 μειώθηκε από το 26,94% που είχε τον Οκτώβριο σε 26,90% το Νοέμβριο.

Τα λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές που δεν λειτουργούν με Windows παραμένουν πολύ πίσω στα διαγράμματα. Το macOS 10.14 είναι η πρώτη μη πλατφόρμα μετά τα Windows το Νοέμβριο με μερίδιο αγοράς που φτάνει στο 4.62%. Αμέσως μετά ακολουθεί το macOS 10.15 με 3.11%..

Το Linux είναι στο 1,16%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μετάβαση από τα Windοws 7 θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό, τι είχε προβλέψει η Microsoft και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι από 1 στους 4 υπολογιστές τρέχουν με το λειτουργικό σύστημα του 2009. Οι οικιακοί χρήστες ενδέχεται να αποφασίσουν να αλλάξουν λειτουργικό, αλλά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Windows 7 αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, όπως ασυμβατότητες στο hardware αλλά και σε εξειδικευμένα software που χρησιμοποιούν.

Η Dell αποκάλυψε πρόσφατε ότι οι καθυστερήσεις των chip της Intel ενδέχεται να επηρεάσουν τις αναβαθμίσεις των Windows 7 σε Windows 10, αναγκάζοντας ορισμένες εταιρείες να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα αργότερα μέσα στο 2020.

____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS