ΑρχικήinetKορωνοϊός: Τα νοσοκομεία στην Κίνα λαμβάνουν ρομπότ απολύμανσης

Kορωνοϊός: Τα νοσοκομεία στην Κίνα λαμβάνουν ρομπότ απολύμανσης

Ο Kορωνοϊός είναι το θέμα συζήτησης των ημερών. Ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα και έχει επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους. Κάθε μέρα, εμφανίζονται νέα κρούσματα σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Καθώς φαίνεται, εξελίσσεται σε πανδημία. Τα νοσοκομεία της Κίνας έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από το εξωτερικό ειδικά ρομπότ απολύμανσης που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του νέου σοβαρού ιού.

Η αποστολή των ρομπότ ξεκίνησε μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Sunay Healthcare Supply (προμηθευτής ιατρικού εξοπλισμού στην κινεζική αγορά) και τη UVD Robots που εδρεύει στη Δανία. Ο Kορωνοϊός έχει θέσει περιορισμούς στις συναλλαγές ανάμεσα στην Κίνα και άλλες χώρες, όμως η UVD έστειλε κάποια ρομπότ απολύμανσης την περασμένη εβδομάδα και σχεδιάζει να στείλει πολλά ακόμα τις επόμενες εβδομάδες.

“Με τη συμφωνία αυτή, περισσότερα από 2.000 νοσοκομεία θα έχουν τώρα την ευκαιρία να απολυμανθούν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό“, λέει ο Su Yan, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunay Healthcare Supply.

Η UVD Robots είναι μια portfolio εταιρεία της Blue Ocean Robotics. Πέρυσι κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στη Ρομποτική και τον Αυτοματισμό (IERA), για την αυτόνομη τεχνολογία απολύμανσης που χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί UV-C φως, που εκπέμπεται από τα ρομπότ καθώς κινούνται. Το υπεριώδες φως είναι μικροβιοκτόνο και αφαιρεί σχεδόν όλους τους ιούς και τα βακτήρια που υπάρχουν στον αέρα και στις επιφάνειες ενός δωματίου.

Τα συγκεκριμένα ρομπότ είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 40 χώρες. Ωστόσο, ο Kορωνοϊός απαιτεί πρόσθετο ιατρικό και απολυμαντικό εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία και κυρίως στην Κίνα.

“Σε μια σοβαρή κρίση, όπως είναι ο Kορωνοϊός, που απειλεί την παγκόσμια υγεία, η καινοτόμος τεχνολογία μας αποδεικνύει πραγματικά την αξία της”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της UVD Robots, Per Juul Nielsen.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS