ΑρχικήinetΗ Google φέρνει τα stories και τις λίστες για το Play Store!

Η Google φέρνει τα stories και τις λίστες για το Play Store!

Πίσω στο 2017, η Google είχε εισάγει την ενότητα «Editors’ Choice» στο Play Store για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύπτουν περισσότερα μόνοι τους. Εκτός από την προσθήκη των Android lists, στο Play Store προστέθηκαν stories και συλλογές για εφαρμογές. Η Google τώρα προωθεί το συγκεκριμένο περιεχόμενο με ειδοποιήσεις από το Play Store.

Google

Τις τελευταίες μέρες, κάποιοι χρήστες έλαβαν μία ειδοποίηση από το Google Play Store, στο οποίο διαφημίζονταν «οι πέντε κορυφαίες εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών» μαζί με μία περιγραφή «Snap picture-perfect photos every time» και το κουμπί «Learn more». Όταν κάποιος πατήσει την ειδοποίηση ανοίγει αμέσως το Google Play story για τις εφαρμογές που επεξεργάζονται φωτογραφίες. Να αναφερθεί πως αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει από τον Μάρτιο του 2018 με την ενότητα Editor’s Choice που περιλαμβάνει ορισμένα καινούρια stories που δημοσιεύθηκαν το Δεκέμβριο.

Το βασικό format των stories στο Play Store περιλαμβάνει ένα εξώφυλλο γραφικών και μία περιγραφή που ακολουθείται από μία λίστα εφαρμογών. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει τις βασικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή, όπως αξιολόγηση, λήψεις και στιγμιότυπα και βίντεο. Υπάρχει μία λίστα «Why we love this» με μία μακριά παράγραφο που είναι διαθέσιμη πάνω από τα κουμπιά «More Info» και «Install». Στην κορυφή της συγκεκριμένης σελίδας υπάρχει επίσης και το κουμπί «You might also this» που αφορά άλλες εφαρμογές.

Για την Google ο στόχος είναι να κατεβάσουν περισσότερες εφαρμογές οι χρήστες και να επωφεληθούν παράλληλα και οι developers με τη δημιουργία όλο και περισσότερων νέων apps. Εκτός από το σύστημα ειδοποιήσεων, το story θα εμφανίζεται και στην οθόνη ειδοποιήσεων του Play Store. Εδώ οι χρήστες θα μπορούν  να σβήσουν το story και να επιστρέψουν σε προηγούμενα μηνύματα. Αυτό φαίνεται να είναι μία πρόσφατη προσθήκη στο Google Play και πραγματοποιήθηκε, διότι την προηγούμενη βδομάδα στο app store ερωτήθηκαν οι χρήστες αν θέλουν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά και νέες αναβαθμίσεις. Με τη σειρά της η Google έφερε νέα χαρακτηριστικά, καθώς διαρκώς επιχειρεί να βελτιώνει το user experience!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS