Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Δύο νέες εφαρμογές σε Android για άτομα με προβλήματα ακοής

Google Η Google αρχίζει να αναπτύσσει σήμερα δύο νέα χαρακτηριστικά για τηλέφωνα Android, που προορίζονται να βοηθήσουν τους περίπου 900 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα υποφέρουν από απώλεια ακοής μέχρι το 2055. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι στην πραγματικότητα δύο εφαρμογές για Android που ονομάζονται Live Transcribe και Sound Amplifier.

Η εφαρμογή Live Transcribe λαμβάνει την ομιλία από τον πραγματικό κόσμο και τη μετατρέπει σε υπότιτλους, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του τηλεφώνου, ενώ το Sound Amplifier φιλτράρει, αυξάνει και ενισχύει τους ήχους στο περιβάλλον γύρω από τον χρήστη. Αυξάνει την ένταση των σιγανών ήχων (και όσο χρειάζεται τους δυνατούς ήχους) και μπορεί επίσης να προσαρμοστεί με ρυθμίσεις και διακόπτες, που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του θορύβου και την ελαχιστοποίηση των περισπασμών στο περιβάλλον.

Το Sound Amplifier θα είναι διαθέσιμο στο Play Store για χρήστες Android, ενώ η Google λέει ότι το Live Transcribe θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση beta μέσω του Play Store. Και οι δυο εφαρμογές θα έρθουν προεγκατεστημένες στις συσκευές Pixel 3.

Σε ένα blog  post της εταιρείας σήμερα, η Google δείχνει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εφαρμογές, προβάλλοντας το έργο του Dimitri Kanevsky, ερευνητή της εταιρείας που έχει εργαστεί για την αναγνώριση ομιλίας και την τεχνολογία επικοινωνιών για 30 χρόνια. «Μέσα από τη δουλειά του, ο Dimitri – ο οποίος ήταν κουφός από την πρώιμη παιδική ηλικία – βοήθησε στη διαμόρφωση τεχνολογιών προσβασιμότητας. Μια από αυτές είναι το CART: Μια υπηρεσία όπου ένας μεταφραστής συμμετέχει ουσιαστικά σε μια συνάντηση για να ακούσει και να εμφανίσει τους διαλόγους σε υπότιτλους, στην οθόνη ενός υπολογιστή. Ο συνεργάτης του Dimitri, Chet Gnegy, είδε τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο Dimitri χρησιμοποιώντας το CART: Έπρεπε πάντα να συνδέει πολλές συσκευές, ήταν δαπανηρό και κάθε συνάντηση απαιτούσε πολλή προετοιμασία. Αυτό σήμαινε ότι ο Dimitri μπορούσε να χρησιμοποιήσει το CART μόνο για επίσημες επαγγελματικές συναντήσεις ή εκδηλώσεις, και όχι για καθημερινές συνομιλίες».

Σύμφωνα με το post, αυτό ήταν που ενέπνευσε τον Chet να συνεργαστεί με την ομάδα Προσβασιμότητας της εταιρείας για να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να μειώσει τις δυσκολίες του Dimitri στην προετοιμασία για συνομιλίες. «Σκεφτήκαμε: Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσουμε την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας, που βασίζεται στο cloud, για την εμφάνιση προφορικών λέξεων σε μια οθόνη; Κατασκευάστηκε το πρωτότυπο και οι υπεύθυνοι της Google συμμετείχαν για να το δοκιμάσουν. Το αποτέλεσμα είναι το Live Transcribe, μια εφαρμογή που λαμβάνει ομιλία από τον πραγματικό κόσμο και μετατρέπει σε λεζάντες, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας μόνο το μικρόφωνο του τηλεφώνου».

Σύμφωνα με τη Google η εφαρμογή δίνει στους ανθρώπους, που είναι κωφοί ή έχουν κάποια προβλήματα ακοής, μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις καθημερινές τους αλληλεπιδράσεις. Όπως για παράδειγμα ο Dimitri, ο οποίος είναι πλέον πιο κοντά στους αγαπημένους του και είναι σε θέση να επικοινωνήσει εύκολα με τις εγγονές του χωρίς τη βοήθεια μελών της οικογένειας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Θα είναι τέλειο, και για τους φοιτητές – σπουδαστές. Θα διαβάζουν αλλά και θα καταγράφουν τις παραδόσεις, όχι μόνο αυτοί που έχουν πρόβλημα ακοής, αλλά όλοι. Δεν θα χρειάζεται να κρατάνε σημειώσεις.
    Και φυσικά σωτηρία για όλους τους κωφούς και βαρήκοους, που δεν θα εξαρτώνται από διερμηνείς – νοηματίζοντες,
    Επίσης θα είμαι μεγάλη διευκόλυνση σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, τράπεζες, κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *