ΑρχικήinetΔύο νέες εφαρμογές σε Android για άτομα με προβλήματα ακοής

Δύο νέες εφαρμογές σε Android για άτομα με προβλήματα ακοής

Google Η Google αρχίζει να αναπτύσσει σήμερα δύο νέα χαρακτηριστικά για τηλέφωνα Android, που προορίζονται να βοηθήσουν τους περίπου 900 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα υποφέρουν από απώλεια ακοής μέχρι το 2055. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι στην πραγματικότητα δύο εφαρμογές για Android που ονομάζονται Live Transcribe και Sound Amplifier.

Η εφαρμογή Live Transcribe λαμβάνει την ομιλία από τον πραγματικό κόσμο και τη μετατρέπει σε υπότιτλους, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του τηλεφώνου, ενώ το Sound Amplifier φιλτράρει, αυξάνει και ενισχύει τους ήχους στο περιβάλλον γύρω από τον χρήστη. Αυξάνει την ένταση των σιγανών ήχων (και όσο χρειάζεται τους δυνατούς ήχους) και μπορεί επίσης να προσαρμοστεί με ρυθμίσεις και διακόπτες, που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του θορύβου και την ελαχιστοποίηση των περισπασμών στο περιβάλλον.

Το Sound Amplifier θα είναι διαθέσιμο στο Play Store για χρήστες Android, ενώ η Google λέει ότι το Live Transcribe θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση beta μέσω του Play Store. Και οι δυο εφαρμογές θα έρθουν προεγκατεστημένες στις συσκευές Pixel 3.

Σε ένα blog  post της εταιρείας σήμερα, η Google δείχνει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εφαρμογές, προβάλλοντας το έργο του Dimitri Kanevsky, ερευνητή της εταιρείας που έχει εργαστεί για την αναγνώριση ομιλίας και την τεχνολογία επικοινωνιών για 30 χρόνια. “Μέσα από τη δουλειά του, ο Dimitri – ο οποίος ήταν κουφός από την πρώιμη παιδική ηλικία – βοήθησε στη διαμόρφωση τεχνολογιών προσβασιμότητας. Μια από αυτές είναι το CART: Μια υπηρεσία όπου ένας μεταφραστής συμμετέχει ουσιαστικά σε μια συνάντηση για να ακούσει και να εμφανίσει τους διαλόγους σε υπότιτλους, στην οθόνη ενός υπολογιστή. Ο συνεργάτης του Dimitri, Chet Gnegy, είδε τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο Dimitri χρησιμοποιώντας το CART: Έπρεπε πάντα να συνδέει πολλές συσκευές, ήταν δαπανηρό και κάθε συνάντηση απαιτούσε πολλή προετοιμασία. Αυτό σήμαινε ότι ο Dimitri μπορούσε να χρησιμοποιήσει το CART μόνο για επίσημες επαγγελματικές συναντήσεις ή εκδηλώσεις, και όχι για καθημερινές συνομιλίες».

Σύμφωνα με το post, αυτό ήταν που ενέπνευσε τον Chet να συνεργαστεί με την ομάδα Προσβασιμότητας της εταιρείας για να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να μειώσει τις δυσκολίες του Dimitri στην προετοιμασία για συνομιλίες. “Σκεφτήκαμε: Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσουμε την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας, που βασίζεται στο cloud, για την εμφάνιση προφορικών λέξεων σε μια οθόνη; Κατασκευάστηκε το πρωτότυπο και οι υπεύθυνοι της Google συμμετείχαν για να το δοκιμάσουν. Το αποτέλεσμα είναι το Live Transcribe, μια εφαρμογή που λαμβάνει ομιλία από τον πραγματικό κόσμο και μετατρέπει σε λεζάντες, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας μόνο το μικρόφωνο του τηλεφώνου”.

Σύμφωνα με τη Google η εφαρμογή δίνει στους ανθρώπους, που είναι κωφοί ή έχουν κάποια προβλήματα ακοής, μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις καθημερινές τους αλληλεπιδράσεις. Όπως για παράδειγμα ο Dimitri, ο οποίος είναι πλέον πιο κοντά στους αγαπημένους του και είναι σε θέση να επικοινωνήσει εύκολα με τις εγγονές του χωρίς τη βοήθεια μελών της οικογένειας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS