ΑρχικήinetΚορωνοϊός εξάπλωση: Πιθανό κρούσμα ένας υπάλληλος της Amazon

Κορωνοϊός εξάπλωση: Πιθανό κρούσμα ένας υπάλληλος της Amazon

Κορωνοϊός εξάπλωση: Πιθανό κρούσμα ένας υπάλληλος της AmazonΚορωνοϊός εξάπλωση: Ο Κορωνοϊός έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό καθώς εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό σε όλο τον κόσμο. Ως τώρα έχουν σημειωθεί χιλιάδες κρούσματα όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες εκτός Ασίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Ιταλία. Τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο κρούσμα που παρατηρήθηκε αυτή τη φορά στην Αμερική. Συγκεκριμένα, η Amazon επιβεβαίωσε ότι ένας υπάλληλος που εργάζεται στο γραφείο του “Amazon Brazil” στο κέντρο του Σιάτλ της Ουάσιγκτον βρέθηκε, ύστερα από εξετάσεις, ότι είναι θετικός στον Κορωνοϊό. Η πολιτεία της Ουάσινγκτον έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε περιστατικά COVID-19 στις ΗΠΑ, ενώ ένας σημαντικός αριθμός τέτοιων περιστατικών σημειώθηκε σε νοσηλευτικές μονάδες. Συγκεκριμένα, εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ουάσιγκτον από τις 18 Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 27. Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι 231 άνθρωποι στην Ουάσιγκτον εξετάζονται για τον ιό.Κορωνοϊός εξάπλωση: Πιθανό κρούσμα ένας υπάλληλος της Amazon

Η εταιρεία τόνισε στο CNBC ότι υποστηρίζει τον “πληγέντα” εργαζόμενο που βρίσκεται σε καραντίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο στο οποίο εργάζεται βρίσκεται στο κέντρο του Σιάτλ στην 9η Λεωφόρο και όχι στο γραφείο της έδρας της Amazon, το οποίο βρίσκεται στην 7η Λεωφόρο. Η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της για το περιστατικό λέγοντας ότι ο υπάλληλος της Amazon αισθάνθηκε μία αδιαθεσία γυρίζοντας στο σπίτι του την Τρίτη στις 25 Φεβρουαρίου και από τότε δεν έχει παρουσιαστεί στα γραφεία της Amazon. Επιπλέον, η εταιρεία επεσήμανε πως ενημέρωσε καταλλήλως τους υπαλλήλους που είχαν στενή επαφή και επικοινωνία με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι όσοι εργαζόμενοι δεν είχαν στενή επαφή με τον “πληγέντα” διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να τους έχει μεταδοθεί ο ιός. Η Amazon ζήτησε, ακόμη, από τους υπαλλήλους που εμφανίζουν συμπτώματα του Κορωνοϊού να παραμείνουν στο σπίτι και να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ουάσινγκτον έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε περιστατικά COVID-19 στις ΗΠΑ.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε επίσης άλλο ένα κρούσμα του Κορωνοϊού καθώς ένας υπάλληλος της Google στην Ελβετία διαγνώστηκε με Κορωνοϊό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS