ΑρχικήinetΚορωνοϊός κλειστοί χώροι: Αποφύγετε το γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε fitness app!

Κορωνοϊός κλειστοί χώροι: Αποφύγετε το γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε fitness app!

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι βάλατε τον στόχο να πάτε περισσότερο στο γυμναστήριο από την στιγμή που άλλαξε η χρονιά. Αλλά αυτό ήταν πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προτρέπει τους ανθρώπους να αποφύγουν τα γυμναστήρια. Ωστόσο, κυκλοφορεί μια υστερία για τους κλειστούς χώρους όπου τα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Ορισμένες εφαρμογές οικιακής γυμναστικής αναφέρουν ότι υπάρχει αύξηση της αγοράς των συσκευών από την στιγμή που ο ιός εξαπλώθηκε πέρα από την Κίνα. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αγοράς λένε ότι τα fitness app και οι εταιρίες εξοπλισμού για οικιακή γυμναστική όπως η Peloton θα δουν πιθανώς μια ώθηση στους συνδρομητές, καθώς όλο και περισσότεροι λάτρεις της γυμναστικής παραμένουν στα σπίτια τους. Οι γιατροί συνιστούν να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και αναφέρουν ότι η μόλυνση στο γυμναστήριο δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί εάν απλά πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Η FitOn, μια εταιρεία ψηφιακής γυμναστικής που προσφέρει μαθήματα προπόνησης με διασημότητες, σημείωσε αύξηση 200% στους χρήστες τον Ιανουάριο. Η εταιρεία λέει ότι δεν μπορεί να χρεώσει την αύξηση των λήψεων στον κορωνοϊό, καθώς ακόμα είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες.

Αλλά ο ιδρυτής της startup δήλωσε ότι είναι πιθανό ότι υπάρχει ένα υπόγειο ρεύμα ανθρώπων που επιλέγουν τις εφαρμογές ως έναν τρόπο να αποφύγουν να αρρωστήσουν.

“Βλέπουμε σίγουρα αύξηση χρήσης της εφαρμογής από ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι κατά τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε ο Cook, πρώην executive της Fitbit. Πρόσθεσε ότι η “πρόσβαση στους προπονητές που βρίσκονται στο σαλόνι σας” και “ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα μικρόβια στο γυμναστήριο” θα μπορούσε να συνέβαλε στην έκρηξη.

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple με αλυσίδες εφοδιασμού που είναι αγκυροβολημένες στην Κίνα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα καθώς η παραγωγή στα εργοστάσια τους διακόπτεται. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι από εταιρείες όπως η Peloton θα μπορούσε να είναι σε άνοδο, καθώς οι άνθρωποι στις ΗΠΑ φαίνονται να κάνουν περισσότερα από το σπίτι.

Η αναλυτής της Needham, Laura Martin, δήλωσε ότι η Peloton, μαζί με άλλες τέτοιου τύπου εταιρείες, θέλουν να επωφεληθούν από το ξέσπασμα του ιού, καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν για το ότι σε εξωτερικούς χώρους αρρωσταίνουν.

“Οι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να πάνε στο γυμναστήριο γιατί ανησυχούν για τη μόλυνση”, δήλωσε ο Martin. “Θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν ένα ποδήλατο Peloton, να το χρησιμοποιήσουν στο σπίτι για ένα ή δύο μήνες μέχρι ο φόβος του κορωνοϊού να περάσει, αντί να πάει στο γυμναστήριο και να διακινδυνεύσει να αρρωστήσει από το να αγγίξει μια μπάρα”.

Για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της αναπνευστικής νόσου που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.000 άτομα, τα κέντρα φυσικής κατάστασης, τόσο μεγάλα όσο και μικρά, έχουν αρχίσει να στέλνουν email στα μέλη για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση τους.

Η Equinox έστειλε ένα μαζικό email που υπενθυμίζει στα μέλη του συλλόγου να «χρησιμοποιούν απολυμαντικά μαντηλάκια». Το Boutique Nasty Habit Crossfit στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης έστειλε μια ειδοποίηση που προτρέπει τα μέλη της να κρατήσουν τα μικρόβια τους στο σπίτι.

Πολλοί από τους φόβους γύρω από το ξέσπασμα είναι έγκυροι. Υπάρχει ακόμη μυστήριο που περιβάλλει την αναπνευστική ασθένεια που εμφανίστηκε σε μέρη των ΗΠΑ και μελέτες έχουν δείξει ότι ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου φιλοξενεί περισσότερα μικρόβια από τα καθίσματα τουαλέτας.

Ακόμα, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου λένε ότι οι πιθανότητες να πιάσουν έναν ιό κατά την επεξεργασία είναι αμελητέες, στην καλύτερη περίπτωση.

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους (σε απόσταση περίπου 1 μέτρου), σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η μόλυνση είναι επίσης δυνατή μέσω μικροσκοπικών αναπνευστικών σταγονιδίων που παράγονται από άτομα που μεταφέρουν τον ιό.

Είναι δυνατό να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός από αγγίγματα σε μολυσμένες επιφάνειες, αν και αυτό δεν είναι μια κοινή μορφή μετάδοσης, σημειώνει το CDC.

“Με κάποιο τρόπο, αυτός ο ιός πρέπει να εισέλθει στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας”, είπε ο Burchett.  Ο καθαρισμός του εξοπλισμού με τα μαντηλάκια μπορεί επίσης να βοηθήσει, πρόσθεσε ο Burchett.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS