ΑρχικήinetΟι πρώτοι φακοί επαφής AR κυκλοφόρησαν από τη Silicon Valley

Οι πρώτοι φακοί επαφής AR κυκλοφόρησαν από τη Silicon Valley

επαφής

Μία νέα start up επιχείρηση, η οποία εδρεύει στην Silicon Valley και ονομάζεται Mojo Vision, έχει δημιουργήσει τους πρώτους AR φακούς επαφής στον κόσμο, οι οποίοι θα δώσουν στον χρήστη την εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας.

Πριν δημιουργήσει τους φακούς, η εταιρεία είχε καταθέσει περίπου 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ έκανε ακόμα έρευνα σχετικά με τους φακούς επαφής. Τώρα φαίνεται να έχει βρει ένα σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει. Ωστόσο προς το παρόν η Mojo Vision δε σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους φακούς σε μεγάλη κλίμακα.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, οι φακοί θα έχουν το μικρότερο δυνατό μέγεθος, με την μεγαλύτερη πυκνότητα οθόνης, με 14.000 pixels ανά ίντσα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά τους βέβαια θα είναι και το ότι κανείς δε θα είναι σε θέση να ξεχωρίσει αν κάποιους τους φοράει.

Η εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας είναι εγγυημένη για τους χρήστες, καθώς θα μπορούν να βλέπουν τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη ακόμα κι όταν έχουν τα μάτια τους κλειστά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mojo Vision, Drew Perkins, ανέφερε ότι τα σχέδια της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει το “αόρατο computing“, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους, όπως συμβαίνει με άλλα AR headsets.

Στη δήλωσή του ανέφερε επίσης ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη, θα είναι διαθέσιμες και ορατές, μόνο όταν το επιθυμεί ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ο χρήστης στρέψει την προσοχή του στον πραγματικό κόσμο, οι πληροφορίες θα εξαφανίζονται.

Φυσικά, επειδή οι φακοί επαφής ανήκουν στα φαρμακευτικά προϊόντα, είναι απαραίτητο να λάβουν πρώτα όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει τις απαραίτητες κλινικές έρευνες, για να διασφαλίσει ότι οι φακοί θα είναι ασφαλείς για τα μάτια των χρηστών. Η Mojo Vision, φαίνεται ότι δεν θέλει να διακινδυνεύσει το φιλόδοξο όνειρο που έχει, ώστε να φέρει την εμπειρία AR στους φακούς επαφής που θα προσφέρει στους πελάτες της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS