ΑρχικήReviewsΟ πρώτος επεξεργαστής για AR-VR headsets έρχεται από την Qualcomm

Ο πρώτος επεξεργαστής για AR-VR headsets έρχεται από την Qualcomm

VRΗ Qualcomm ανακοίνωσε τον πρώτο αποκλειστικό επεξεργαστή για συσκευές AR, VR και Mixed Reality στον κόσμο. Γνωστή ως Snapdragon XR1, η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρίες XR (Extended Reality) σε mainstream συσκευές.

Βασίζεται στην αρχιτεκτονική της Qualcomm, όπως και άλλα chips για φορητές συσκευές, σύμφωνα με την οποία οι διεργασίες μοιράζονται σε διαφορετικούς συν-επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων των CPU, GPU, vector processor και AI engine.

Εφόσον μιλάμε για μια καινούρια τεχνολογία είναι αυτονόητο ότι θα φέρει στοιχεία AI. Το AI engine του XR1 διαθέτει δυνατότητες on-device processing και βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας, θερμική απόδοση και καλύτερη διαδραστικότητα.

Η Qualcomm λέει ότι τα υψηλής ποιότητας VR headsets που τρέχουν το XR1, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν ταινίες σε 4K UHD έως και 60fps. Το chip προσφέρει υποστήριξη για διπλές οθόνες, 3D overlays, OpenGL και Vulkan graphics API.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία διαδραστικότητας, το XR1 υποστηρίζει 3DoF και 6DoF για καλύτερο και πιο ελεύθερο έλεγχο των VR headsets. Όσον αφορά στο ηχητικό κομμάτι, χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της Qualcomm για Hi-Fi ήχο και “always-on, always-listening” voice assistance. Επίσης, υπάρχει μια τεχνολογία που ονομάζεται Head-related Functions Transfer, η οποία κάνει τους χρήστες να νιώθουν ότι ο ήχος προέρχεται από ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα.

Ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meta, VIVE, Vuzix και Picoare, χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα XR1 για να δημιουργήσουν headsets που είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν τελειώσει το έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS