ΑρχικήinetΤο Snapdragon 850 Chip έρχεται στις Windows 10 ARM συσκευές

Το Snapdragon 850 Chip έρχεται στις Windows 10 ARM συσκευές

Ένας υπολογιστής Always Connected νέας γενιάς που τροφοδοτείται από τα Windows 10 στο ARM αναμένεται να φτάσει στην αγορά αργότερα αυτό το έτος και σύμφωνα με μια νέα έκθεση, θα μπορούσε να έρθει με έναν αποκλειστικό επεξεργαστή αυτή τη φορά.

Οι Windows 10 συσκευές ARM τροφοδοτούνται από τα chip Snapdragon της Qualcomm, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως σε κινητές συσκευές αλλά υποβάλλονται σε μια σειρά βελτιστοποιήσεων για να μπορούν να εγκατασταθούν σε υπολογιστές.

Τα πρώτα μοντέλα τροφοδοτήθηκαν από μια τρισδιάστατη έκδοση του chip Snapdragon 835, το οποίο εγκαταστάθηκε και σε high-end smartphone όπως το Samsung Galaxy S8. Τα μοντέλα 2018 θα έφεραν έναν αποκλειστικό επεξεργαστή που ονομάζεται Snapdragon 850 και όχι ένα chip που έχει χρησιμοποιηθεί και σε smartphone.

Μια αναφορά από το WinFuture αποκαλύπτει ότι αυτή η CPU θα μπορούσε να φτάσει τα 3 GHz σε turbo mode, ενώ θα ήταν βελτιστοποιημένη ειδικά για πιο αποδοτική διάχυση θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το chip θα παραμείνει δροσερό περισσότερο χρόνο, προσφέροντας με τη σειρά του καλύτερες επιδόσεις στα Windows 10 στις συσκευές ARM.

Δεδομένου ότι τα chip Snapdragon κατασκευάστηκαν αρχικά για κινητές συσκευές, η χρήση τους σε φορητούς υπολογιστές προφανώς δημιουργεί περισσότερο φορτίο, το οποίο με τη σειρά του παράγει υπερβολική θερμότητα και πτώση όσον αφορά τις επιδόσεις. Με αυτό το νέο επεξεργαστή που βασίζεται στο Snapdragon 845, η Qualcomm θα βελτιστοποιήσει τον τρόπο χειρισμού της θερμότητας, πιθανώς κάνοντας τους υπολογιστές λίγο πιο γρήγορους.

Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά εάν αυτά τα έργα προχωρήσουν χωρίς σημαντικές αποτυχίες, το λανσάρισμα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

Οι υπολογιστές Always Connected πρώτης γενιάς έχουν επικριθεί έντονα για τις περιορισμένες επιδόσεις τους, έτσι η Microsoft και οι συνεργάτες της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα με τα νέα μοντέλα. Παραμένει να δούμε, προφανώς, αν πρόκειται να συνεργαστεί με αυτόν τον νέο επεξεργαστή.

Snapdragon

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS