ΑρχικήinetΠολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ: Αντιτορπιλικά με anti-drone laser όπλα

Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ: Αντιτορπιλικά με anti-drone laser όπλα

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αμερικής έχει ενσωματώσει anti-drone laser όπλα στα καράβια του για να προστατευτεί από τους εχθρούς. Η εγκατάσταση του laser όπλου έγινε κάποιους μήνες πριν, αλλά έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες.

Οι νέες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται όλο και πιο πολύ από τις στρατιωτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Μια από αυτές τις τεχνολογίες είναι τα drones. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα drones των εχθρών χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που επιτρέπει τον εντοπισμό στόχων και την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους το Πολεμικό Ναυτικό εγκατέστησε ένα νέο anti-drone laser «όπλο», που προσφέρει νέες δυνατότητες στον αμερικανικό στόλο, τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Naval Sea Systems Command, το Optical Dazzling Interdictor του Ναυτικού, ή ODIN laser, εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο αντιτορπιλικό USS Dewey.

Το ODIN είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να παρακολουθεί και να απενεργοποιεί τα εχθρικά drones, να τα βγάζει εκτός πορείας και να μπλοκάρει τους αισθητήρες τους.

Το laser όπλο θα μπορεί να αναγνωρίζει και να επιτηρεί τα εχθρικά drones, ενώ θα έχει και UAS (C-UAS) ISR dazzler ικανότητα η οποία θα συγχέει ή θα μειώνει τις δυνατότητες ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) ενός εχθρικού drone. Επιπλέον, υπάρχει και ένα άλλο όπλο που θέτει τα θεμέλια για ένα laser σύστημα που ονομάζεται HELIOS ή High Energy Laser.

Αντιτορπιλικά με anti-drone laser όπλα

Τα laser όπλα έχουν πολλές δυνατότητες. Μπορούν να παρακολουθούν τα drones των εχθρών και να πραγματοποιούν στοχευμένες επιθέσεις. Το ODIN είναι ένα νέο laser όπλο που έχει σχεδιαστεί με προηγμένη τεχνολογία. Είναι ο απόγονος του Laser Weapons System ή LAWs που είχε ενσωματωθεί στο USS Ponce πριν από πολλά χρόνια.

Τα όπλα laser αρχίζουν να εγκαθίστανται και σε άλλα αντιτορπιλικά του Ναυτικού. Στόχος είναι να ενσωματωθούν και στα καράβια νέας γενιάς, DDG 51 Flight III, που βρίσκονται τώρα στην παραγωγή. Αυτά τα πλοία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο προγραμματισμού, Seth Miller, κατασκευάζονται με δύο πρόσθετες κονσόλες. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν πολλές άλλες προηγμένες τεχνολογίες, και θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση μελλοντικών όπλων.

Επίσης, πέρα από τα DDG 51 Flight III αντιτορπιλικά, τα laser όπλα θα εγκατασταθούν στα νέα αντιτορπιλικά USS Zumwalt.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS