ΑρχικήinetDrones ετοιμάζονται να στρατευτούν στον πόλεμο!

Drones ετοιμάζονται να στρατευτούν στον πόλεμο!

Τα αυτόνομα drones μπορεί σύντομα να ακολουθούν στρατεύματα για να λειτουργήσουν ως μάτια στον ουρανό και να διεξάγουν λεπτομερείς αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης. Μέχρι στιγμής, η χρήση drone από στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποιείται στην κατηγορία των “πιλοτικών” εφαρμογών UAV.

Η χρήση αυτόνομων drones επεκτείνει την ευελιξία των χειριστών εδάφους. Θέτει επίσης σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη χρήση αυτόνομων και ρομποτικών συστημάτων στην εθνική άμυνα.

“Τα εναέρια ρομπότ μας παρέχουν μοναδικές δυνατότητες που η κυβέρνηση επιδιώκει να αναπτύξει και να αναπτύξει. Είναι απόλυτα αυτάρκεις και αποτελούν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης“, δήλωσε ο Nader Elm, Διευθύνων Σύμβουλος της Exyn Technologies.

drones

Η Exyn άρχισε να αναπτύσσεται για τις επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται σε τομείς όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η επιθεώρηση των υποδομών. Τα αεροσκάφη της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε σύνθετα περιβάλλοντα όπου δεν υπάρχει GPS, όπου άγνωστο έδαφος και αβέβαιες συνθήκες εδάφους μπορούν να βάλουν τη ζωή των στρατιωτών σε κίνδυνο.

Αυτές οι ικανότητες καθιστούν τα αεροσκάφη καλά προσαρμοσμένα στις εφαρμογές άμυνας επίσης. Σε αντίθεση με άλλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που χρησιμοποιούνται για επίγειους πολέμους, τα οποία βασίζονται κυρίως σε πιλότο, τα αεροσκάφη της Exyn είναι πλήρως αυτόνομα και λειτουργούν χωρίς την ανάγκη χειριστή ή προφόρτισης χαρτών. Μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Scoutonomy επιτρέπει στα drones της Exyn να συλλέγουν περαιτέρω βασικά δεδομένα για τη στήριξη της στρατιωτικής νοημοσύνης, της επιτήρησης και της αναγνώρισης, όπως η χαρτογράφηση του εδάφους και των απτών δομών και ο προσδιορισμός της θέσης των δυνάμεων και του εξοπλισμού του εχθρού.

drones

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα drones της Exyn είναι εργαλεία επιτήρησης και δεν έχουν όπλα. Ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς σύμφωνα με την οδηγία υπ αριθμόν 3000.09 του Υπουργείου Άμυνας, η οποία προβλέπει περιορισμούς στα αυτόνομα όπλα για να τα αποτρέψει από την πυροδότηση σε περίπτωση απώλειας επικοινωνίας. Όμως, η αυξανόμενη επικράτηση των αυτόνομων αμυντικών συστημάτων δείχνει μετατοπιστικές συμπεριφορές στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και σηματοδοτεί μια περαιτέρω εξάρτηση από ρομποτικά εργαλεία σε πολεμικές συγκρούσεις.

Η Exyn για παράδειγμα υποστηρίζει ότι τα αυτόνομα συστήματα μπορούν να βοηθήσουν τους στρατιώτες να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν τα λειτουργικά ατυχήματα λόγω ανεπαρκούς ή ανακριβούς intelligence.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για την ικανότητα των ρομπότ μας να εντοπίζουν απειλές, να μειώνουν τους λειτουργικούς κινδύνους και να σώζουν τη ζωή στρατιωτών και πολιτών σε άγνωστες και ασταθείς καταστάσεις“, λέει ο Elm. “Τώρα μπορείτε να στείλετε ένα drone για να εκτελέσετε εξαιρετικά ευαίσθητες αποστολές που είναι πολύ επικίνδυνες για τους ανθρώπους στρατιώτες, και να αποκτήσετε δεδομένα που δεν έχουν προηγούμενο σε επίπεδο λεπτομέρειας και ακρίβειας”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολιτικές εφαρμογές για την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών “search-and-rescue”. Τα drones, όπως της Exyn, μπορούν να βοηθήσουν στην γρήγορη αναζήτηση επιζώντων που είναι παγιδευμένοι σε δυσπρόσιτες περιοχές. Επειδή τα drones της Exyn μπορούν να καλύπτουν περισσότερες περιοχές και να μεταδίδουν κρίσιμες πληροφορίες πιο γρήγορα από πολλά άλλα συστήματα, είναι δυνητικά εργαλεία εξοικονόμησης ζωής για τον συντονισμό της απόκρισης της ομάδας εδάφους, η οποία είναι συνήθως η πιο χρονοβόρα πτυχή αυτών των διαδικασιών. Αλλά τα πραγματικά χρήματα είναι στην άμυνα, όχι στην αναζήτηση και διάσωση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS