ΑρχικήsecurityΕλεύθεροι 6 ύποπτοι dealers ναρκωτικών χάρη σε ransomware επίθεση!

Ελεύθεροι 6 ύποπτοι dealers ναρκωτικών χάρη σε ransomware επίθεση!

Οι ransomware επιθέσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο “χτυπώντας” κάθε λογής υπηρεσίες και συστήματα. Μία είδηση που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας αφορούσε μία ransomware επίθεση που σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα με αποτέλεσμα να χαθούν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονταν με μία υπόθεση dealers ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 11 περιστατικά που αφορούσαν έξι ύποπτους dealers ναρκωτικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονταν με αυτά τα 11 περιστατικά δεν μπόρεσαν να ανακτηθούν μετά από την ransomware επίθεση που έπληξε το αστυνομικό τμήμα του Stuart τον Απρίλιο του 2019.dealers ναρκωτικών αστυνομικό τμήμα stuart

Ενώ το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος κατάφερε να ανακτήσει κάποια δεδομένα από τα αντίγραφα ασφαλείας, ορισμένα αρχεία ήταν αδύνατον να ανακτηθούν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Mike Gerwan, αστυνομικός του τμήματος του Stuart, σε συνέντευξή του στο WPTV, τα απολεσθέντα αρχεία περιελάμβαναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένα στοιχεία. Ο Gerwan δήλωσε επίσης ότι οι υποθέσεις που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν αφορούσαν μεταξύ άλλων κατηγορίες για κατοχή μεθ και κοκαΐνης, εμπόριο ναρκωτικών, παρασκευή ναρκωτικών και παράδοση ναρκωτικών.

Ωστόσο,  το περιστατικό της επίθεσης που έπληξε το αστυνομικό τμήμα του Stuart ransomware δεν ήταν το μοναδικό. Συγκεκριμένα, είναι το έβδομο κατά σειρά περιστατικό τέτοιου είδους ransomware επίθεσης. Ransomware επιθέσεις έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές στις ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και αυτό που συνέβη στο Stuart συνέβη και σε άλλα μέρη καθώς κι άλλα αστυνομικά τμήματα έχασαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ή αναγκάστηκαν να διακόψουν δραστηριότητες τους απότομα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούν ορισμένα περιστατικά ransomware επιθέσεων που καταγράφηκαν σε αστυνομικά τμήματα στο παρελθόν:

  • Τον Ιανουάριο του 2017, η αστυνομία στο Cockrell Hill του Τέξας αποκάλυψε ότι έχασε πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία 8 χρόνων, ύστερα από μία Osiris ransomware επίθεση.
  • Τον Μάϊο του 2018, η αστυνομία στο Riverside του Οχάϊο έχασε στοιχεία σχετικά με υποθέσεις που ερευνούνταν επί 10 μήνες, ύστερα από μία ransomware επίθεση. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά ανακτήθηκαν ένα μήνα αργότερα, κι έτσι στη συνέχεια το προσωπικό ήταν καλύτερα προετοιμασμένο ώστε να μη χαθούν επιπλέον αρχεία.
  • Τον Ιούνιο του 2018, αστυνομικοί στην Ατλάντα ανακάλυψαν ότι το αστυνομικό τμήμα της πόλης έχασε αποδεικτικά στοιχεία δύο περίπου χρόνων από τα αστυνομικά αυτοκίνητα μετά από μια ransomware επίθεση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2018.
  • Τον Ιούλιο του 2019, η αστυνομία στην Κομητεία Lawrenceville της Georgia έχασε αρχεία και δαχτυλικά αποτυπώματα που σχετίζονταν με διάφορες υποθέσεις, μετά από ένα περιστατικό ransomware. Παραμένει ασαφές πόσα δεδομένα εκλάπησαν από το αστυνομικό τμήμα, καθώς εικάζεται ότι χάθηκαν δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία που κυμαίνονταν από εβδομάδες έως χρόνια.
  • Τον Ιούλιο του 2019, μία ransomware επίθεση χτύπησε τους φορητούς υπολογιστές αστυνομικών αυτοκινήτων των Georgia State Patrol, Georgia Capitol Police, και Georgia Motor Carrier Compliance Division. Οι φορητοί υπολογιστές των αυτοκινήτων της αστυνομίας και τα dash-cams καταστράφηκαν και δεν ήταν πλέον σε θέση να καταγράψουν νέα βίντεο ντοκουμέντα για περισσότερο από ένα μήνα.
  • Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2019, το γραφείο Sheriff της Κομητείας St. Lucie της Φλόριντα έχασε μηνύματα email και αποδεικτικά στοιχεία μίας βδομάδας, μετά από ransomware επίθεση, ωστόσο το γραφείο αποκατατέστησε τη ζημιά χάρη στα αντίγραφα ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS