ΑρχικήsecurityΕγκληματίες διαγράφουν αποδεικτικά στοιχεία από φορητές συσκευές

Εγκληματίες διαγράφουν αποδεικτικά στοιχεία από φορητές συσκευές

Mobile-Devices-wiped-out

Η λειτουργία απομακρυσμένης διαγραφής δεδομένων (remote wipe) από μια φορητή συσκευή είναι ένα πρακτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποφευχθεί η διαρροή ευαίσθητων δεδομένων σε λάθος χέρια. Για τους απατεώνες, η λάθος πλευρά συνδέεται με το “μακρύ χέρι” του νόμου, και καταφεύγουν σε αυτή τη λειτουργία εάν η συσκευή τους έχει κατασχεθεί ως αποδεικτικό στοιχείο από τα μέσα επιβολής του νόμου.

[alert variation=”alert-info”]Πολυάριθμα περιστατικά με tablets και smartphones από τα οποία έχουν αφαιρεθεί ενοχοποιητικά στοιχεία απομακρυσμένα, έχουν καταγραφεί σε πολλαπλά αστυνομικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει το BBC News.[/alert]

Η εντολή για την ενεργοποίηση της λειτουργίας “wipe” σε μια απομακρυσμένη φορητή συσκευή μπορεί να δοθεί μέσω του web browser, από οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μόλις η συσκευή αποκτήσει συνδεσιμότητα, αφαιρεί αυτόματα το περιεχόμενο από τον χώρο αποθήκευσης δεδομένων.

Η απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που διατίθεται από πολυάριθμες εφαρμογές που τρέχουν σε Android, και ιδίως σε προϊόντα antivirus. Στο iOS, για παράδειγμα, η εφαρμογή Find my iPhone/iPad μπορεί να αξιοποιηθεί για αυτό το είδος της δράσης.

Μια λύση για να κρατήσουμε τα δεδομένα σε τέτοιες συσκευές άθικτα, είναι να τις εντάξουμε σε κάποιο radio-frequency shielded bag, το οποίο αποκλείει όλα τα εισερχόμενα σήματα. Κάποιοι αναφέρουν ότι παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης, ωστόσο κάποιου είδους σήματα μπορεί να ενεργοποιηθούν (WiFi και Bluetooth), όταν η συσκευή είναι σε μια τέτοια κατάσταση. Εκτός από αυτό, αν η πρόσβαση στο τηλέφωνο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, PIN, ή κάποιο μοτίβο ασφαλείας, η αστυνομία δεν μπορεί πάντα να φτάσει στη λειτουργία πτήσης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS